Türkiye

Okulda ölüme hapis cezası

Okul tuvaletinde lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz'un davasında karar çıktı. Okul müdürü, sınıf öğretmeni, teşeron firma yetkilisi ve mühendise hapis cezası verildi.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Efe davası bitti

Üç buçuk yıl sürdü

Sorumlulara hapis

istanbul maltepe'deki dumlupınar ilköğretim okulu tuvaletinde 3,5 yıl önce lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki efe boz'un davası sonuçlandı.

kartal'daki anadolu adalet sarayı 28. asliye ceza mahkemesi'nde görülen davada 8 tutuksuz sanık yargılanıyordu. 'taksirle ölüme sebebiyet vermekten' okul müdürü 3 yıl 4 ay, anaokulu öğretmenine ise 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. taşeron firma müdürü ve mühendis ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. mahkeme öğretmenin mahkeme, anaokulu öğretmeninin sabıkasız oluşunu ve pişmanlığını göz önüne alarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti. 4 sanık ise beraat etti.

Efe, lavabonun üzerine düşüp boğazını kesmesi sonucu hayatını kaybetmişti.
bir önceki duruşmada cumhuriyet savcısı halit koçak, esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. savcı, lavaboların montaj işlerini, taşeron firma kayalar inşaat'ın müdürü yalçın kaya'nın işçilerinin yaptığı ve sanığın denetim görevini yapmaması nedeniyle kusurlu bulunduğu belirtilmişti.

ayrıca anasınıfı öğretmeni gökçen gökalp'in, 6 yaşındaki öğrencisini, tuvalete yardımcı görevli eşliğinde göndermediğinden gözetim görevini ihmal ederek kusurlu bulunduğu kaydetmişti.

okul müdürü mustafa katırcılar'ın ise izinsiz ve ruhsatsız olarak anasınıfı tuvaletlerini proje dışı yaptırdığı ve bu nedenle olayda kusurlu olduğu belirtilmişti.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;