Çevre

Okyanus koruyucularına dev bağış

Okyanusları korumak için mücadele veren Sea Shepherd örgütü, 8.3 milyon Euro'luk dev bir bağış aldı. Örgüt bağışın yeni bir devriye gemisi inşasında harcanacağını açıkladı.

Konular: Çevre
İnşa edilmesi düşünülen geminin ne zaman suya indirileceği belirsiz. [Fotoğraf: Damen]

japon balina avcıları olmak üzere okyanuslarda yasa dışı avlanmanın önüne geçmek için mücadele veren sea shepherd, hollanda'da düzenlenen geleneksel good money gala etkinliğinde 8.3 milyon euro (12 milyon dolar) bağış aldı. örgüt, bugüne kadar aldıkları en büyük bağışın güney okyanusu'nda devriye gezecek 'rüya geminin' inşası için harcanacağını açıkladı.

sea shepherd sayfasından yapılan açıklamada, 2002'den bu yana antarktika'yı çevreleyen sularda kaçak avcılarla mücadele verildiği ancak filodaki gemilerin giderek eskidiği belirtildi. yıllardır güney okyanusu'nda devriye gezecek hızlı ve büyük bir gemi inşa etme hayali taşıdıklarını belirten örgüt, yapılan bağışla finansal engelleri aştıklarını belirtti. örgüt, özel tasarım olacak geminin hollandalı gemi yapımcısı damen tarafından inşa edileceğini duyurdu.

sea shepherd, güney okyanusu'nun deniz canlılarının en fazla ve çeşitli olduğu bölgelerden birini temsil ettiğini ancak son yıllarda kaçak avcı faaliyetinin hızla arttığını belirtti.

kaçak avcılardan arınmış okyanuslar için mücadele eden aktivistler, hollanda, birleşik krallık ve isveç'in başını çektiği bağışlarda 2007'den bu yana 15.5 milyon euro bağış aldı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;