Türkiye

'Olan Suriyelilere oldu'

Antalya Manavgat'ta, iki ayrı işçi grubu arasında çıkan kavgaya sinirlenen mahalle sakinleri Suriyeli göçmenlerin kaldığı 4 ev ile 2 minibüse zarar verdi.

Konular: Türkiye
Mahallelinin saldırısında Suriyelilerin kaldığı 4 ev ile 2 minibüs zarar gördü. [Fotoğraf-AA]

manavgat’ın taşağıl mahallesi'nde, şanlıurfalı tarım işçilerini taşıyan bir minibüsten hareket halindeyken merdiven düştü. bu sırada arkadan gelen beşkonaklı işçileri taşıyan minibüs düşen merdiven yüzünden kaza yapmaktan son anda kurtuldu. bu nedenle işçiler arasında başlayan tartışma, kavgaya dönüştü.

kavgada her iki taraftan 5 kişi yaralandı. beşkonaklı işçilerden şaban çınar, ferhat kızgın, menekşe çınar,  elif fakir serik devlet hastanesine, şanlıurfalı işçi fesih öztop ise manavgat devlet hastanesine kaldırıldı. yaralılar, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

olayın duyulması üzerine taşağıl'da toplanan beşkonak ve taşağıl mahallesi sakinleri, kavga edenlerin suriyeli işçiler olduğunu ileri sürerek, bu işçilerin evlerine saldırdı. olayda 4 ev ile 2 minibüse zarar verildi. bölgeye gelen jandarma ekipleri mahalle sakinlerini sakinleştirerek bölgeden uzaklaştırdı. jandarma ekiplerinin uyarısı üzerine olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı ortaya çıktı.  

kavganın yaşandığı mahalleye gelen manavgat belediye başkanı şükrü sözen ve ilçe jandarma komutanı binbaşı ufuk aruk, vatandaşları tahriklere gelmemeleri konusunda uyardı.

kaynak: aa 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;