PKK

Olay yeri incelemeye saldırı kameralarda

Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından incelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyetin, çatışmanın ortasında kaldığı, 2 polisin de yaralandığı saldırının havadan görüntüleri yayınlandı.

Konular: PKK, Türkiye

diyarbakır'ın sur ilçesinde, tahir elçi’nin hayatını kaybetmesine, 2 polisin de şehit olmasına yol açan saldırının ardından inceleme yapmak üzere olay yerine giden başsavcı ramazan solmaz ve beraberindeki heyete yönelik pkk'lılarca ara sokaklardan gerçekleştirilen saldırı helikopter kamerasıyla kaydedildi.

helikopter kamerası görüntülerinde, cumartesi günü saldırının gerçekleştirildiği yenikapı sokak'ta başsavcı solmaz, başsavcı vekili gürkan kütük, savcılar, olay yeri inceleme ekipleri ve diyarbakır barosu temsilcilerinden oluşan heyet bulunduğu sırada, pkk’lıların ara sokaklardan uzun namlulu silah, bomba ve roketatarla saldırıda bulunması yer alıyor.

kayıtlarda, şeftali ve dicle sokakta toplanan pkk’lıların dört ayaklı minare'nin bulunduğu sokağa ellerindeki roketatar ve uzun namlulu silahlarla ilerlediği görülüyor. görüntülerde, heyetin güvenliğini sağlayan polislere ve zırhlı araca yapılan, 2 polisin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı anı da bulunuyor.

labirenti andıran yapılaşmanın olduğu sur'da dar sokaklar ve caddeler pkk’lıların kaçışını kolaylaştırmaya imkân tanırken, hava destekli operasyonlarda görüntü alınmasını engellemek ve pusu hazırlığı yaparken kamufle olmak için saldırganların sokakların üzerini kapattığı çok sayıda branda ile hendek ve barikatlar kurdukları da dikkat çekiyor.

diyarbakır'ın sur ilçesinde önceki gün düzenlenen silahlı saldırıda polis memurları ahmet çiftaslan ve cengiz erdur şehit olmuş, çıkan çatışmada diyarbakır barosu başkanı tahir elçi hayatını kaybetmiş, bir polis memuru ile aa muhabiri yaralanmıştı.

incelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden diyarbakır cumhuriyet başsavcısı solmaz'ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, açılan ateşte 2 polis memuru daha yaralanmıştı.  ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından olay yerinde incelemede bulunan diyarbakır cumhuriyet başsavcısı solmaz ve beraberindekilere pazartesi de ateş açılmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;