Euroleague

Olaysız maç Galatasaray'ın

Galatasaray, Sırp taraftar Marko Ivkovic'in İstanbul'da öldürülmesinden sonra oynanan ilk maçta Kızılyıldız'ı Belgrad'da 74-65 mağlup etti.

Galatasaray Liv Hospital son çeyrekte rahatladı. [Fotoğraf: AA]

euroleague top 16 e grubu mücadelesinde ilk çeyreği 21-19 önde tamamlayan galatasaray liv hospital, soyunma odasına 35-33 geride girdi. iyi savunma yaptığı üçüncü çeyreği 51-47 önde kapatan sarı kırmızılı ekip, son 10 dakikada daha da rahatladı ve salondan 74-65 galip ayrıldı.

kızılyıldız'da marjanovic 18 sayıyla maçın en skoreri oldu. dört oyuncunun çift hanelere ulaştığı galatasaray'da ise micov 12 sayı attı.

galatasaray böylece üçüncü maçında ikinci galibiyetini aldı. kızılyıldız'ın ise henüz galibiyeti bulunmuyor.

Kızılyıldız tribünleri büyük bir Marko Ivkovic posteri astı. [Fotoğraf: AA]

belgrad'daki kombank arena'da oynanan maça galatasaraylı taraftarlar alınmadı. maçta bin 500 polis görev yaptı. tribünlerle saha arasına sık aralıklarla güvenlik görevlileri yerleştirildi.

tribünleri dolduran 20 bin sırp taraftarın çoğu, istanbul'da öldürülen marko ivkovic'in fotoğrafının bulunduğu siyah tişörtler giydi. isınmaya çıkan galatasaraylı oyuncular yuhalandı ancak oyunculara herhangi bir fiziksel müdahale olmadı. karşılaşmanın başında tüm tribünlerde, "yaşıyorsun" yazılı dövizler açıldı.

galatasaray başantrenörü ergin ataman salona girdiğinde bazı taraftarlar küfürlü tezahüratta bulunup sahaya yabancı madde attı. sahaya atılan küçük bir domuz bacağı herhangi bir oyuncuya isabet etmedi.

ev sahibi taraftarlar, galatasaray'ın galibiyetiyle biten maçın ardından kızılyıldızlı oyuncuları alkışladı. taraftarların bir bölümü, bazı galatasaraylı oyuncuların alkışlarına da aynı şekilde yanıt verdi.

ataman: vicdanen rahat değilim

maç öncesi tepkilerin odağındaki isim galatasaray liv hospital başantrenörü ergin ataman, maç sonrası basın toplantısında sırbistan halkına ve spor dünyasına başsağlığı diledi.

"vicdanen rahat değilim. ölüm olayını öğrendikten sonra başsağlığı diledim. salonun önündeki olaylardan haberim yoktu. sırbistan halkından ve ailesinden özür diledim. bir kez daha tekrar etmek istiyorum; genç kardeşimizin ölümünde ne benim, ne de oyuncularımın en ufak bir tahriği ya da sorumluluğu olmadığını hepiniz biliyorsunuz. tepkileri anlayabiliyorum ama sonuçta burada son derece temiz bir basketbol seyircisi vardı. sırbistan halkının sağduyulu olduğunu düşünüyorum ama takdir edersiniz ki benim için psikolojik olarak zor bir akşamdı."

yarsuvat'tan ivkovic'in mezarına ziyaret

belgrad deplasmanına takımla birlikte giden galatasaray başkanı duygun yarsuvat, 21 kasım'da istanbul'da oynanan galatasaray-kızılyıldız maçı öncesi kalbinden bıçaklanarak öldürülen sırp taraftar marko ivkovic'in mezarını ziyaret etti.

novo bejaniysko mezarlığı'na giden yarsuvat, ivkovic'in mezarına çelenk bıraktı. kızılyıldız basketbol kulübü başkanı nebojsa covic'in de eşlik ettiği ziyarette konuşan yarsuvat, "buraya zaten kardeşlik ve barış için geldik. bu da görevimizdi. ziyaret ettik mezarını ve dua ettik" dedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;