Fransa

Ölmeden önce konuştular

Paris'te iki ayrı operasyonda öldürülen 3 saldırganın, operasyon öncesi bir televizyon kanalına konuştuğu ortaya çıktı. Marketteki saldırgan, eylemini Charlie Hebdo zanlılarıyla ‘bağlantılı’ bir şekilde yaptığını söyledi.

Konular: Fransa, Avrupa
Şerif Kouachi ve Amedy Coulibaly [Fotoğraf: EPA ve AP]

fransız tv kanalı bfmtv, üç zanlıyla yaptığı görüşmeleri polis operasyonunun ardından yayınladı.

marketteki saldırgan amedy coulibaly, eylemini charlie habdo zanlılarıyla 'bağlantılı' bir şekilde yaptığını söyledi. coulibaly, irak şam islam devleti’ne (işid) bağlı olduğunu belirtti.

charlie hebdo’ya saldırıp 12 kişiyi öldürdükten sonra bugün bir matbaada kuşatılarak öldürülen kouachi kardeşler de aynı tv kanalına konuştu. şerif kouachi, yemen el kaide’sinin kendisini gönderdiğini ve finanse ettiğini söyledi.

charlie hebdo bağlantısı

polise göre çarşamba günü charlie hebdo’ya yapılan saldırı, dün kadın polisin öldürülmesi ve bugünkü rehin alma olayları birbiriyle ilgili olabilir.

afp’ye göre amedy coulibaly'nin ismi charlie hebdo’ya yapılan saldırının zanlısı şerif kouachi ile birlikte 2010 yılındaki bir hapishane firarı soruşturmasında geçti.

iki ismin 1995’te paris’teki bir metro istasyonunda 30 kişinin yaralanmasına neden olan cezayirli smain ait ali belkacem’i hapishaneden kaçırmaya çalıştığı iddia edildi. coulibaly ve kouachi başarısız girişimi planlayan cemal beghal’in yanında görüldü.

coulibaly davadan dolayı hüküm giydi. kouachi ise ceza almadı.

kaynak: france 24 ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;