Kadına şiddet

Ölümden, kadınların attığı saksıyla kurtuldu

İstanbul Gaziosmanpaşa'da kocasının silahlı saldırısına uğrayan bir kadının hayatı, çevrede oturan kadınların, saldırganın üzerine attıkları saksılar sayesinde kurtuldu. Saldırıya uğrayan kadın ve o sırada yanında bulunan erkek kardeşi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

istanbul'un gaziosmanpaşa ilçesinde yolunu kestiği karısı 2 çocuk annesi handan aşkın ve karısının erkek kardeşinin üzerine 2 kurşun sıkan saldırgan emre aşkın, üçüncü kez tetiğe basma imkânı bulamadı. olayın önünde yaşandığı binanın üst katlarında oturan kadınların saksılı müdahalesi sonrası saldırgan çareyi kaçmakta buldu. 

shandan aşkın, ağabeyi ile birlikte eşyalarını almak için emre aşkın'ın evine gitmişti. eşyalarını bir çantaya dolduran handan aşkın daha sonra evden ayrıldı. bu sırada sokakta bulunan emre aşkın yolda yürüyen eşi ve ağabeyi sedat sevin'in arkasından tabancayla ateş açtı. silahını çeken kocaya, tartışmanın önünde yaşandığı binanın üst katlarında oturan kadınlar saksı yağdırdı. saldırgan koca, yağan saksılardan kaçarken 2 el ateş etti. çıkan kurşunlarla kadın ve yanındaki kardeşi yaralandı. olay sonrası kadın sırtından ağabeyi de yüzünden yaralandı; saldırgan koca ise bir taksiye binerek kayıplara karıştı. ihbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. yaralı kardeşler ambulanslarla gaziosmanpaşa'daki 2 ayrı özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

200 metre yanına yaklaşamaz kararı verilmişti 

ablasının eşinden zaman zaman şiddet gördüğünü belirten duygu sevin, "ablama ve ağabeyime ateş açmış. ablam şu an yoğun bakımda. abimin de yüzünü sıyırmış kurşun. bu öldürme odaklı. denilene göre komşular saksı atılmasaydı kafasına direkman kurşunlar isabet ederdi" dedi.

ablasının 2 aydır da yanlarında yaşadığını dile getiren sevin, "ablam boşanma davası açmıştı. ayrıca uzaklaştırma kararı da almıştı. kesinlikle 200 metre yanına yaklaşamayacak diye karar verildi. ama buna rağmen yaklaşmaya devam etti. ipsizin, sapsızın tekiydi. kötü kötü huyları vardı. en son kurban bayramı'nda eve içip gelmiş, ablamın gözünü morartmış" ifadesini kullandı.

"şuurunu kaybetmeye başlamıştı"

yaralı sedat sevin'i  aracıyla hastaneye götüren sürücü ise şunları söyledi:

"ailemle hastaneye giderken, vişne sokak üzerinde ani bir şekilde araca bindi. arkadaşın sol elmacık kemiğinde bir yara vardı. yavaş yavaş şuurunu kaybetmeye başlamıştı. biz de insanlık namına götürelim dedik. taksim eğitim araştırma hastanesi'ni istedi; fakat baktım ki şuurunu kaybediyor, bilgi hastanesi'ne götürdüm. acil polislere de haber verdim. arabada olayı anlatmadı. şuurunu kaybediyordu çünkü."

olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken polis her yerde saldırgan kocayı arıyor.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;