NBA

Ömer Aşık takas ediliyor

NBA takımlarından Houston Rockets, Ömer Aşık'ın takası için New Orleans Pelicans ile anlaştı.

Konular: Spor, Basketbol
Ömer Aşık Houston Rockets'ta oynamaya başlamadan önce iki sezon Chicago Bulls forması giymişti. [Fotoğraf: AA]

houston, ömer aşık karşılığında new orleans'tan 2015 ilk tur seçme hakkını alacak. houston bunun için ayrıca bir buçuk milyon dolar verecek.

houston bu takas sayesinde lebron james ve carmelo anthony gibi büyük yıldızları kadrosuna katabilmek için maaş çatısının (salary-cap) altında kalmayı hedefliyor.

houston ile imzaladığı üç yıllık sözleşmenin son yılına gelen ömer aşık, geçen sezon dwight howard'ın takıma gelmesiyle ikinci plana gerilemişti.

aşık sezonu 5.8 sayı, 7.9 ribaund ortalamasıyla tamamladı.

türk basketbolcu geçen yaz da takas edilmek istemiş ama takımı uygun bir anlaşma olanağı yaratamamıştı.

new orleans ise geçen sezondan beri anthony davis'in yanı sıra oynayabilecek bir pivot arıyordu.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;