HDP

Ömer Çelik'ten HDP'ye: Toplumsal barışa suikast girişimi

HDP'nin son dönemde yaptığı açıklamalara bir eleştiri de AK Parti Sözcüsü Çelik'ten geldi. Çelik, "Bu tarz siyaset toplumsal barışa suikast girişimidir. HDP meşru siyaset konusunda ciddi değerlendirme yapmalı" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik [Fotoğraf: AA]

ak parti genel merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen sözcü ömer çelik, hdp'nin son dönemdeki açıklamalarına ve dtk'nın "öz yönetim" deklarasyonuna dair eleştirilerini sıraladı. çelik, "halkın genelinin karar vermediği bir fiili yönetim olmaz" dedi.

"hiç kimse mevcut demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde halkın genelinin karar vermediği bir sistem üzerinde fiili durum yaratamaz. 'ben ülkenin şu bölgesinde şunu ilân ettim. öz yönetim ilân ettim' derseniz, bu sadece siyasi bir durum olmaz. türkiye'deki mevcut hukuk düzenini, barış geleneğini tahrip etmeye dönük bir siyasi suikast girişimi olur."

hdp'nin söylemleriyle ilgili olarak ise, "bu tarz siyaset toplumsal barışa suikast girişimidir. hdp meşru siyaset konusunda ciddi değerlendirme yapmalı" diyen çelik, pkk'ya yönelik operasyonlara da değindi.

sözcü çelik, "güvenlik operasyonlarının nedeni oradaki teröristlerin halk üzerinde baskı kurması" diye konuştu.

ömer çelik, "hdp'ye yönelik bir kapatma davasının olup olmayacağıyla" ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine de, "hiçbir şekilde siyasi partilerin kapatılmasından yana değiliz. ancak kişilerle ilgili şunu söylüyoruz; hiç kimse terörü övemez ve terörist faaliyetlere destek veremez" dedi.

ömer çelik'in gündeminde suriye'deki savaş da vardı. "bölge barışı için siyasetimiz açık" diyen çelik, ypg'nin tişrin barajı'nı işid'den aldığı ve bu unsurların fırat'ın batısına geçtiği iddialarıyla ilgili, "pyd'nin fırat'ın batısına geçme çabası bir tehdittir" ifadelerini kullandı.

başbakan ahmet davutoğlu bu konuyla ilgili, "bize gelen bilgiler, geçen unsurların pyd olmadığı, daha çok arap ve o bölgede koalisyonla birlikte hareket eden gruplar olduğu yönünde" demişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;