Gülen örgütü soruşturmaları

Ömer Köse tutuklandı

İstanbul'da yasadışı dinlemelerle ilgili operasyonda mahkemece serbest bırakıldıktan sonra haklarında yakalama kararı çıkarılanlardan Ömer Köse tutuklandı. 17 polisten aranan kimse kalmadı.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Ömer Köse hakkında yakalama kararı olup da teslim olan son şüpheliydi. [Fotoğraf: AA]

22 temmuz operasyonu kapsamında serbest kaldıktan sonra savcının itirazıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten, istanbul terörle mücadele şubesi'nin eski müdürü ömer köse avukatlarıyla çağlayan'daki istanbul adalet sarayı'na gidip teslim oldu.

 nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından sorgulanan ömer köse tutuklandı. 

daha önce teslim olan 16 polisten dördü nöbetçi mahkeme tarafından yapılan sorgunun ardından tutuklanmış, 12'si ise serbest bırakılmıştı.

istanbul'da da 22 temmuz ve 5 ağustos tarihlerinde, gülen cemaati ile ilişkili oldukları iddia edilen polislere yönelik yasadışı dinleme suçlamasıyla operasyonlar düzenlenmiş, 42 polis tutuklanmıştı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;