PKK

‘Önceden etkisiz hale getirilmiş 24 ceset’ bulundu

Genelkurmay, Cizre’de 8 ayrı binada toplam 24 ceset bulduklarını duyurdu. Açıklamada cesetlerin ‘daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen’ PKK’lılara ait olduğu belirtildi.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: AA]

yazılı açıklama yayımlayan genelkurmay başkanlığı, 14 aralık'tan beri sokağa çıkma yasağının uygulandığı cizre'nin tamamının kontrol altına alındığını duyurdu. bugün yayımlanan açıklamada, dün 16 pkk’lının öldürüldüğü belirtildi.

genelkurmay, cizre’deki operasyonda toplam 619 pkk’lının öldürüldüğünü belirtti. “yapılan aramalarda daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen sekiz ayrı binada toplam 24 bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi ele geçirilmiştir” ifadesini kullandı.

içişleri bakanı efkan âlâ, dün cizre’de 'operasyonel faaliyetlerin sona erdiğini' açıklamıştı. âlâ, "bundan sonra arama tarama faaliyetleri devam edecek, sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam ettirilecek" demişti.

[Fotoğraf: AA]

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;