Türkiye

Önder Aytaç'a yakalama kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla yargılanan Önder Aytaç hakkında, ifade vermeye gitmeyince yakalama kararı çıkarıldı.

Önder Aytaç 'devlet büyüklerini aşağılamak' suçundan geçen Kasım ayında savcıya ifade vermiş, ardından serbest bırakılmıştı. [CHA]

gazeteci önder aytaç'a cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'a sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda 'yalan ve iftira ile hakaret suçu işlediği' gerekçesiyle dava açılmıştı. 

davanın ankara 16. asliye ceza mahkemesi'nde görülen perşembe günkü duruşmasına erdoğan'ın avukatı burhanettin sevencan katıldı. sevencan, aytaç'tan şikâyetçi olduklarını belirterek, hakkında yakalama kararı çıkartılmasının talep etti.

mahkeme savunmasının alınması için aytaç hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.

polis akademisi'nin eski öğretim görevlisi ve köşe yazarı önder aytaç, geçen kasım ayında 'devlet büyüklerini ve emniyet güçlerini aşağılamak ve tahkir' suçlamasıyla gözaltına alınmış, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;