Türkiye

Ordu-Giresun Havalimanı açıldı

Yapımına 3,5 yıl önce başlanan ve Avrupa'da deniz üzerine kurulu ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından açıldı. Açılış töreni öncesi ilk uçak havalimanına indi.

Konular: Türkiye
Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı, yolcuları bıraktıktan sonra yeniden havalandı. [Fotoğraf: AA]

deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, avrupa'nın ve türkiye'ninse ilk havalimanı ordu-giresun havalimanı'na ilk uçak indi. türk hava yolları'nın tarifeli uçağı, yolcuları bıraktıktan sonra yeniden havalandı.

havalimanı, saat 14:00’te cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ve başbakan ahmet davutoğlu’nun katılımıyla resmi olarak hizmete açılsı. gün içinde beş uçağın havalimanına inmesi bekleniyor. 

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ve başbakan ahmet davutoğlu bu tören ile birlikte ilk defa bir açılışa birlikte katıldı.

'maliyeti 300 milyon liranın üzerinde'

[3 metrelik pistin genişliği 45 metre [Fotoğraf: AA]]

temeli 24 temmuz 2011’de atılan havalimanı 36 milyon ton taş dökülerek deniz ortasında inşa edildi. 3 kilometrelik piste sahip havalimanının seferleri 26 mayıs’ta başlayacak.

trabzon ve samsun havalimanlarının tam ortasında yer alan havalimanı 30 bin metrekareden fazla bir alana sahip.

havalimanı, karadeniz’in şiddetli dalgalarına karşı dalgakıranlarla çevrili. ordu valisi irfan balkanlıoğlu’nun açıklamasına göre 4-5 metreyi bulan çok şiddetli dalgalarda bile havaalanı zarar görmüyor.

gümrük ve ticaret bakanı nurettin canikli, nisan ayında yaptığı açıklamada proje için 300 milyon liranın üzerinde para harcandığını belirtmişti. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;