Kültür-Sanat

Orhan Pamuk, ödülünü Soma’ya ithaf etti

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Masumiyet Müzesi’ne verilen ödülü Soma’da hayatını kaybeden madencilere ithaf etti.

Konular: Kültür-Sanat
Orhan Pamuk, ödülünü alırken Soma'da yaşananlar için duyduğu üzüntüyü dile getirdi. [AA]

1977 yılından bu yana verilen ve 18 mayıs’ın ‘uluslararası müzeler günü’ olması sebebiyle sahibi açıklanan ‘avrupa’da yılın en iyi müzesi’ ödülü, yazar orhan pamuk’un kurduğu masumiyet müzesi’ne verildi.

ödülünü alırken yaptığı konuşmada soma’daki faciada hayatını kaybedenler için büyük bir acı duyduğunu dile getiren pamuk, ödülünü soma’daki madencilerin anısına saygıyla aldığını belirtti.

bütün türkiye’nin yasta olduğunu da hatırlatan orhan pamuk, ödülünü soma’da hayatını kaybedenlere ithaf etti. 1997 yılından bu yana verilen ‘avrupa’da yılın en iyi müzesi’ ödülünün masumiyet müzesi’ne verilme gerekçesini ise avrupa müzeler forumu açıkladı. buna göre masumiyet müzesi, yeni müzecilik anlayışı için küçük, kişisel, yerel ve sürdürülebilir bir model olma özelliğine sahip. ayrıca pamuk’un müzesinin, müzecilik sektörü için yeni örneklere de ilham kaynağı olacağı ve olduğu bilgisi de verildi. ödül bu yıl kırk aday içerisinden seçilerek masumiyet müzesi’ne gitti.

kaynak: al jazeera

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;