Kültür-Sanat

Orijinal Miro heykeli Baksı’da

Bayburt’taki Baksı Müzesi’nde, Joan Miro’nun ‘Güzel göğüslü kadın’ (Femme aux beaux seins) adlı heykeli sergilenmeye başlandı.

Konular: Kültür-Sanat
Ressam Hüsamettin Koçan, Bayburt'taki Baksı Müzesi'nin kurucusu. [AA]

2014 yılında avrupa konseri müze ödülü’ne layık görülen baksı müzesi, kurucusu ressam hüsamettin koçan tarafından yeni bir eserin sergilenişinin açılışını gerçekleştirdi. müzenin bu ödülle birlikte sergilemeye hak kazandığı eser; ünlü sanatçı joan miro’nun ‘femme aux beaux seins’ adlı bronz heykeli.

heykelin yapım yılı 1969. bu heykel aynı zamanda 1977 yılından itibaren avrupa parlementerler meclisi'nin her yıl verdiği müze ödüllerinin bir sembolü oldu. ödül kazanan müzenin bir yıl boyunca sergilemeye hak kazandığı joan miro’ya ait heykel, bu yıl avrupa konseyi müze ödülü'ne layık görülen baksı müzesi'ne getirildi.

Heykel, Joan Miro tarafından 1969 yılında yapıldı.
[[AA]]

ödüllü müze

baksı müzesi, türkiye’nin en yoğun göç veren illerinden bayburt’ta, kent merkezine 45 kilometre mesafede, bayraktar (baksı) köyünde ressam ve akademisyen prof. dr. hüsamettin koçan tarafından 2010 yılında kuruldu. o günden bu güne bağışların yanı sıra sanatçıların eserlerini müzeye armağan etmesi ile koleksiyonu genişleyen müzede bir yıl süresince joan miro’ya ait  heykeli ‘femme aux beaux seins’ sergilenecek.

çağdaş sanat ile geleneksel el sanatlarını aynı çatı altında barındıran, atölyelerinde yöre insanına eğitim ve istihdam sağlayan baksı müzesi, bu çalışmalarla yurt içi ve yurt dışında kısa sürede ilgi odağı oldu. müze, 2014 avrupa konseyi müze ödülü'ne layık görüldü.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;