Afrika

Orta Afrika'da katliam sürüyor

Bangui’de silahlı çeteler dokuz kişiyi daha öldürdü. Ölenlerin arasında linç edilen iki Müslüman da bulunuyor.

Haberin Öne Çıkanları

Bedenler yakıldı

İlk linç değil

Darbe tetikledi

Ülkede şiddet, Mart ayında Müslüman Seleka grubunun darbe yoluyla başa geçmesi üzerine tırmanmıştı. [AFP]

orta afrika cumhuriyeti'nde müslümanları hedef alan çeteler, dokuz kişiyi daha öldürdü. bu kişilerden ikisi linç edildi. 

afp haber ajansına açıklamada bulunan bir görgü tanığı, hristiyan bir kadının ölümünden sorumlu tutulan bir müslüman'ın önce linç edildiğini, daha sonra da cesedinin yakıldığını ifade etti. 

diğer yedi kişinin ise nasıl öldürüldüğüne dair net bilgi yok. insan hakları izleme örgütü, görgü tanıklarının ifadelerinin çok çeşitli olduğunu ve edinilen pek çok bilginin doğruluğunun henüz onaylanmadığını ifade ediyor.

cuma günü, kenti terk ederken tıklım tıklım dolu kamyondan düşen bir müslüman linç edilmişti. çarşamba günü ise, orta afrika cumhuriyeti askerleri, seleka örgütü üyesi olduklarını iddia ettikleri kişiyi linç etmişti.

darbe şiddeti tetikledi

ülkede şiddet, mart ayında müslüman seleka grubunun darbe yoluyla başa geçmesi üzerine tırmanmıştı. grubun lideri michel djotodia, devlet başkanı olunca gruba dağılma çağrısı yapmıştı. ancak bu hamle grup üzerindeki nüfuzunu kaybetmesine yol açmıştı.

'anti-pala' adlı hristiyan grup, seleka’ya karşı silahlanırken, bm’ye göre iki grup arasındaki çatışmalarda binlerce kişi hayatını kaybetti.

djotodia şiddeti durduramayınca 10 ocak’ta istifa etti. yerine hristiyan catherine samba-panza'nın geçmesi de şiddeti durdurmadı. afrika birliği ve fransa’nın yolladığı 7 bini aşkın asker de etkisiz kaldıkları gerekçesiyle eleştiriliyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;