Bilim-Teknoloji

Otomobilde kablosuz şarj yaygınlaşıyor

Elektronik cihazları kablosuz olarak şarj etme teknoloji otomobillerde yaygınlaşmaya başlanıyor. General Motors'un ardından Cadillac da yeni araçlarında bu teknolojinin bulanacağını açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Otombilde kablosuz şarj devri

Otomobillere yeni özellik

Kaslosuz şarj otomobillerde

Kablosuz şarj teknoloji otomobillerde yeni bir özellik olarak yer almaya başladı
Kablosuz şarj teknoloji otomobillerde yeni bir özellik olarak yer almaya başladı [Fotoğraf: Cadillac]

ilk başlarda ev ve iş yeri kullanımı için düşünülen kablosuz şarj teknolojisinin bir sonraki hedefinin otomobiller olacağı tahmin ediliyordu. bu tahmin boşa çıkmadı.

abd'li otomobil üreticisi cadillac'ın 2015 model ats modellerinde kablosuz şarj özelliği bulunacak. otomobillerde tercih edilen kablosuz şarj standardı ise powermat oldu. rakibi qi kadar yayın olmayan bu teknolojide birkaç santimetreden uyumlu cihazlar şarj edilebiliyor.

cadillac'ın ats modelinde yer alan multimedya sisteminin arkasına konumlandırılan kablosuz şarj istasyonu hareket halinde iken telefon ve benzeri cihazları şarj etme imkanı sunuyor. ilk olarak ats modelinde yer alacak teknolojinin aylarda cadillac'ın cts ve escalade modellerinde de yer alacağı açıklandı.

powermat ve qi var

powermat sistemi standart olarak telefonlarda bulunan bir özellik değil. bu sistem ayrıca rakibi qi kadar yaygın bir teknoloji değil. birçok telefona sonradan takılabilen ek aksesuarlarla bu özellik kazandırılabiliyor. powermat teknolojisi daha önce general motors'un chevy volt modelinde de opsiyon olarak kullanılabiliyordu. powermat teknoloji aynı zamanda abd'de bazı starbucks kahve zincirlerinde de kullanılıyor.  

kaynak: cadillac

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;