Bilim-Teknoloji

Otostop çeken robota saldırı

Otostop çekerek dünyayı dolaşan HitchBOT adlı robot, ABD'de bir kişinin saldırısı sonucu ağır hasar gördü. HitchBOT destekçileri projenin devam edeceğini açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji

kanada, almanya ve hollanda'da otostop çekerek bir çizik bile almadan seyahat eden hitchbot, abd'de uğradığı saldırıda hareket edemez hale geldi. hitchbot, abd'nin doğu yakası'ndan batı yakası'na yapmak istediği yolculuğun henüz ikinci haftasında saldırıya uğradı.

massachusetts'ten san francisco'ya gitmeye çalışan robot, güvenlik kamerasına takılan görüntülerde bir gencin tekmeli saldırısına uğradı. robota tekme atan ve tabanıyla ezen kimliği belirsiz genç, robotu tamir edilemez derecede parçaladı.

küresel alanda takipçisi giderek artan hitchbot'un başına gelenler büyük tepki doğururken, destekçileri projenin sona ermediğini açıkladı. hitchbot'un web sitesinden yapılan açıklamada, "büyük deney sona ermedi. bu olaydan ders çıkarmaya çalışacağız ve insanlar ve robotlar için yeni maceralar bulacağız. saldırıyı yapan kişinin peşinden gitmeyeceğiz ve hitchbot'un anısını yaşatacağız. sizden de aynısını yapmanızı istiyoruz" ifadesi yer aldı.

metal parçalardan bir araya getirilen hitchbot, yürüme veya konuşma gibi özelliklere sahip değildi. projeyi başlatanlar tarafından üzerindeki mesajla yol kenarına bırakılan robot, sürücüler tarafından taşınıyordu.

geçen yaz kanada'da yolculuğa çıkan robotun nerede olduğu internet sitesi üzerinden takip ediliyordu. twitter'da da popüler olan otostopçu robot, yolculuğuna 27 temmuz 2014'te kanada'da başlamıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;