Kültür-Sanat

Oyuncu Reynolds kızı Fisher'dan bir gün sonra öldü

"Yağmur Altında" filminin yıldızı Debbie Reynolds, kızı Carrie Fisher'ın ölümünden bir gün sonra hayatını kaybetti.

Konular: Kültür-Sanat
Debbie Reynolds ve kızı Carrie Fisher [Fotoğraf: Reuters]

tüm zamanların en iyi müzikallerinden biri seçilen yağmur altında (singin' in the rain) filminde gene kelly ile başrolü paylaşan debbie reynolds (84), kızı carrie fisher'ın (60) ölümünden bir gün sonra vefat etti.

yıldız savaşları (star wars) filminin yıldızı kızı fisher'ın hayatını kaybetmesinden sonra, yağmur altında filminin yıldızı ünlü sinema oyuncusu anne debbie reynolds'ın da vefat ettiği açıklandı.

oğlu todd fisher annesinin vefatının ardından yaptığı açıklamada, "o şimdi carrie ile birlikte ve hepimiz üzgünüz" dedi.

debbie reynolds, bir gün önce vefat eden kızı carrie fisher'ın ölümünün ardından facebook'ta paylaştığı mesajında, "sevgili ve harika kızımın allah vergisi yeteneklerine kucak açan herkese teşekkür ederim. şu an ona bir sonraki durağında rehberlik eden düşünceleriniz ve dualarınız için minnettarım" yazmıştı.

müzikallerin altın çağında kariyerine başlayan reynolds, yağmur altında filmindeki kathy rolüyle tanınıyordu.

debbie reynolds kimdir?

teksas'ın el paso kentinde 1932'de doğan reynolds, küçük yaşta ailesiyle kaliforniya eyaletindeki los angeles county sınırları içinde bulunan burbank'a taşındı.

gerçek adı mary frances reynolds olan ve sahne adı debbie reynolds'la tanınan amerikalı oyuncu ve şarkıcı, 1952 yapımı klasik müzikal yağmur altında filmindeki kathy rolüyle ünlü oldu.

reynolds, 1955'te evlendiği ünlü pop yıldızı eddie fisher ile bundle of joy (1956), leslie nielsen ile tammy ve the bachelor (1957) filmlerinde oynadı.

1964 yapımı the unsinkable molly brown filmindeki molly rolüyle en iyi kadın oyuncu dalında oscar adaylığı olan reynolds, 1969-70 sezonunda nbc televizyonunda the debbie reynolds show adıyla kendi programını yaptı. programında sigara reklamı yapan reynolds, programının yayından kaldırılmasından sonra yaptığı açıklamada bunu, "kariyerinin en aptalca hatası" diye nitelendirdi.

reynolds, 1955-1959 yıllarında evli kaldığı eddie fisher'dan 1956'da, önceki gün vefat eden ve yıldız savaşları filminde prenses leyla rolüyle ünlenen kızı sinema oyuncusu, senarist ve roman yazarı carrie fisher'ı dünyaya getirdi. çiftin 1958'de todd fisher adlı bir de oğulları oldu.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;