Özbekistan

Özbekistan'a 13 yıl sonra ilk ziyaret

Türkiye 2001 yılından bu yana Özbekistan'a dışişleri bakanı düzeyinde ilk ziyaretini yapacak. Davutoğlu'nun amacı iki ülke arasındaki işbirliği kanallarını güçlendirmek.

Konular: Türkiye
Davutoğlu Perşembe sabahı Dışişleri Bakanlığı konutunda yapılan güvenlik toplantısını değerlendirdi. [Fotoğraf: Reuters]

dışişleri bakanı ahmet davutoğlu'nun, 10-12 temmuz tarihlerinde taşkent'e yapacağı ziyaret 13 yıl sonra bu düzeydeki ilk ziyaret özelliğini taşıyor. 

dışişleri bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin eşitlik ve karşılıklı yarar temelinde geliştirilmesi imkanlarının değerlendirileceği belirtildi. ayrıca iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası meseleler konusunda görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.

davutoğlu taşkent'in yanında semerkant ve buhara kentlerini de ziyaret edecek. 

açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

sayın bakanımız, ziyaret çerçevesinde tarihi ve ortak kültürel mirasımız bakımından önemli bir yere sahip olan semerkant ve buhara şehirlerini de ziyaret edecektir. söz konusu ziyaret, iki ülke arasındaki diyalog ve istişare kanallarının yeniden işler hale getirilmesini sağlayarak, türk ve özbek halkları arasındaki çok yönlü yakın bağlardan güç alan ilişkilerimize ivme kazandıracaktır.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;