Türkiye

Özçelik CHP yönetiminde

Kurultayda Parti Meclisi üyeliğine seçilemeyen ve yedek listede yer alan CHP liderinin dış politika başdanışmanı Murat Özçelik, Aykut Erdoğdu’nun PM üyeliğinden istifa etmesi üzerine yönetime girdi. CHP liderinin Özçelik’i genel başkan yardımcısı olarak görevlendirmesi bekleniyor.

Konular: Türkiye
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Özçelik'i genel başkan yardımcısı olarak görevlendirmesi bekleniyor

4-5 eylül’de yapılan olağanüstü kurultayda chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almasına karşın parti meclisi'ne (pm) seçilemeyen ve yedek üye listesinde ikinci sırada yer alan murat özçelik’e parti meclisi yolu açıldı.

özçelik’i parti yönetimine almak isteyen chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nun bu isteği iki pm üyesinin istifasıyla gerçekleşti. chp lideri kılıçdaroğlu, özçelik’i parti yönetimine almak için ankara milletvekili levent gök’ün meclis yönetimine kaydırılmasını istedi. levent gök’ün grup başkanvekilliğine seçilmesi ve pm üyeliğinden istifa etmesinin ardından, istanbul milletvekili aykut erdoğdu da pm üyeliğinden istifa etti. böylelikle ikinci yedek konumunda olan murat özçelik 60 üyeli pm’ye girmiş oldu.

aykut erdoğdu kurultayda kılıçdaroğlu’nun listesinde yer almamasına karşın pm’ye seçilmeyi başaran isimler arasındaydı.

başdanışmanlıktan myk'ya geçiş  

kurultay sonrasında chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nun dış politika başdanışmanı olarak görevlendirilen murat özçelik’in dış politikadan sorumlu genel başkan yardımcılığına getirilmesi bekleniyor. chp lideri kurultay sonrasında merkez yönetim kurulu üyelerini belirlerken dış politikadan sorumlu genel başkan yardımcılığına atama yapmamıştı.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;