Gülen örgütü soruşturmaları

Öz'e ikinci Twitter incelemesi

Daha önce attığı tweetler nedeniyle savcı Zekeriya Öz hakkında inceleme kararı alan HSYK, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aynı mesajlarla ilgili şikayeti üzerine yeni bir inceleme daha başlattı.

Savcı Öz hakkında kamu davası açıldı. [Fotoğraf: AA]

savcı öz, 16 temmuz'da twitter hesabından isim vermeden cumhurbaşkanı tayyip erdoğan'a yönelik mesajlar attı. hakimler ve savcılar yüksek kurulu bu tweetlerin ardından re'sen (kendiliğinden) harekete geçerek inceleme başlattı.

o dönem başbakan olan cumhurbaşkanı tayyip erdoğan da bu paylaşımlarıyla kendisine yönelik tehdit, hakaret ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle savcı öz hakkında hakimler ve savcılar yüksek kurulu'na (hsyk) şikayette bulundu.

hsyk 3. dairesi, erdoğan'ın şikayetini değerlendirdi ve öz hakkında tekrar inceleme kararı aldı. karar, adalet bakanı bekir bozdağ'ın onayına sunulacak. bozdağ onay verirse müfettişler öz hakkında soruşturma açılıp açılmamasını görüşüp karara bağlayacak. 

bozdağ inceleme kararı alan hsyk 3. daire'nin cemaat'e yakın hâkim ve savcıları 'blokaj'la koruduğunu iddia etmişti:

"hâkim ve savcılarla ilgili kısımda elbette farklı bir prosedür var. orada hukukun dışına çıkmış hâkim ve savcılar varsa, hukukun onlar hakkında da işlemesi lazım. pek çok iddialar üzerine incelemeler var. ama hsyk'da maalesef 3. daire bu incelemeler konusunda büyük bir blokaj da uyguluyor şu anda. oradan bir himaye de görüyorlar. onlar öneride bulunmadan bir inceleme ve soruşturmanın başlama imkan ve ihtimali yok. ama hukukun dışına çıkanlarla ilgili, mutlaka hukukun işlemesinde fayda vardır. aksi takdirde, türkiye'yi biz bir hukuk devletine çeviremeyiz, getiremeyiz." 

öte yandan, hsyk'nın, daha önce hakkında inceleme kararı alınan ergenekon davası savcılarından sakarya savcısı cihan kansız hakkında soruşturma açılmasına karar verdiği öğrenildi. kansız hakkındaki soruşturmayı 2. daire yürütecek.

öz'ün attığı tweetler

öz hakkında 16 temmuz'da attığı tweetler nedeniyle hsyk kendiliğinden harekete geçerek inceleme kararı almıştı. öz'ün hesabında o gün şu tweetler yer aldı:

bazıları ihanet şebekesi sakızını durmadan çiğniyor. asıl ihanet şebekesi milletin parasını çalanlar ile çaldığı parayı sıfırlayanlardır.

devletin içindeki ihanet şebekesi, hırsızı uğursuzu, ihaleye fesat karıştıranı ve rüşvetle iş alanı yakalayan kamu görevlileri değildir.

asıl ihanet şebekesi, devletin imkanlarıyla yetimin parasını, devletin parasını çalıp hocalardan fetva alarak kara parayı aklayanlardır.

hırsızlığı ortaya çıkarıp hiçbir beklentisi olmayan devlet görevlilerini ihanet şebekesiyle suçlayanlar hırsızlığını örtme gayretindedir.

son asırda kimse diktatörlüğe özenmesin. sonu saddam gibi, kaddafi gibi olacaktır. kim olursa olsun hukuksuzluğu benimseyen hesabını verecektir.

zorbalıkla devlet yönetmeye kalkanların acı sonlarını bilmeyen yoktur, demokrasi ve hukuk çağında tiranlığı savunanlar yalaka ve yobazlardır.

kaynak: aa ve twitter

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;