Türkiye

Özel Kuvvetler Komutanı sınırda

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekâi Aksakallı, Suriye sınırında incelemelerde bulunmak üzere Kilis'e gitti. Sınırdaki son gelişmeler ve alınan tedbirlerle ilgili brifing alan Aksakallı, daha sonra Öncüpınar Gümrük Kapısı'na geçti.

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekâi Aksakallı [Fotoğraf: AA - Arşiv]

türk silahlı kuvvetleri'nin suriye sınırına askeri sevkiyatı artırmasının ardından tuğgeneral aksakallı ve beraberindeki askeri heyet, ilk olarak 2. hudut tabur komutanlığı astsubay zafer yılmaz kışlası'nı ziyaret etti. sınırdaki son gelişmeler ve alınan tedbirlerle ilgili brifing alan aksakallı, daha sonra öncüpınar gümrük kapısı'na geçti. öncü hudut karakoluna giden aksakallı, suriye sınır hattındaki birlikleri de ziyaret ederek askerlerle bir süre görüşüp fikir alışverişinde bulundu.

buradan elbeyli ilçesine bağlı ardıçlı hudut karakolu'na geçen tümgeneral aksakallı, suriye sınırının sıfır noktasına konuşlu bulunan askeri birlikleri ziyaret edip. komutanlarla bir süre görüştükten sonra sınırdan ayrıldı.

tümgeneral zekai aksakallı'ya gaziantep 5. zırhlı tugay komutanı tümgeneral cemalettin doğan da eşlik etti. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;