Çözüm süreci

Özel'den hükümete 'çözüm' sitemi

Çankaya'daki resepsiyonda konuşan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel "Yol haritasını basından okuyoruz, keşke görüşümüz sorulsaydı" dedi. Özel, süreçte 'kırmızı çizgiler' aşılırsa gerekli cevabı vereceklerini de söyledi.

Konular: Türkiye
Erdoğan'dan Başbakanlık görevini devralan Ahmet Davutoğlu resepsiyona eşiyle geldi. [AA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, çankaya köşkü'nde düzenlenen 30 ağustos resepsiyonuna ev sahipliği yaptı.

resepsiyonda gazetecilerle sohbet eden genelkurmay başkanı necdet özel'in sözleri dikkat çekti.

pkk'yla yürütülen çözüm sürecine değinen özel, "hükümet yol haritasını bize vermedi, basından öğreniyoruz. keşke görüşümüz sorulsaydı. hükümet silahsız çözüleceğini söyledi, analar ağlamasın isteriz. çözüm sürecinde 'kırmızı çizgiler' aşılırsa gerekli cevabı veririz" dedi. 

gülen cemaati'yle ilgili de konuşan özel, türk silahlı kuvvetleri'nin 'bilgi ve belgeyle dayalı olarak çalışmalarını yürüttüğüne' dikkati çekerek, konuya ilişkin mit ve emniyetten belge istediklerini ancak kendilerine henüz bir bilgi ve belgenin ulaşmadığını belirtti.

balyoz davasına ilişkin bir soru üzerine özel, "anayasa mahkemesi kararını verdi. arkadaşlarımız özgür. şu an rahatım ama davalar bitmedi. beraat olursa mutlu olurum" dedi.

erdoğan'ın ilk ev sahipliği

12 yıl başbakanlık görevinde bulunan erdoğan, cumhurbaşkanlığı görevini devralmasının ardından köşk'teki ilk resepsiyonu.

cumhurbaşkanı erdoğan ve eşi emine erdoğan davetlileri çankaya köşkü'nün girişinde karşıladı. 

daha sonra köşk'ün bahçesinde yapılan resepsiyona geçildi.

muhalefet partilerilerinin katılmadığı resepsiyona yaklaşık 3 bin kişi davet edildi. davetlilerin köşk'e girişi için özel manyetik kartlar hazırlandı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;