Türkiye

Özgecan davasına okulu da müdahil olacak

Mersin'de 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davaya eğitim gördüğü Çağ Üniversitesi de müdahil olacağını açıkladı.

Konular: Türkiye
Özgecan Aslan'ın adı, Çağ Üniversitesi'nde yeni kurulan psikoloji laboratuvarına verilecek. [Fotoğraf: AA]

mersin'in tarsus ilçesinde öldürülen özgecan aslan'ın eğitim gördüğü çağ üniversitesi, gazetelere verdiği başsağlığı ilanında, özgecan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını ve hunharca gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

toplumsal travmaya yol açan bu olayın bir daha tekrarlanmaması için kurum ve kişilerin üzerine düşeni yapması gerektiği vurgulanan ilanda, "bu vahşeti yaşatan suçluların en ağır cezalarla yargılanacaklarına dair adalete güvenimiz tamdır. çağ üniversitesi hukuk fakültesi olarak davaya müdahil olup sonuna kadar takipçisi olacağız" denildi.

Arkadaşları Özgecan Aslan'ın en son İngilizce dersi gördüğü sınıftaki sıraya fotoğrafını koyup karanfil bıraktı. [Fotoğraf: AA]

kadına şiddet gibi insanlık dışı olayların sosyal ve politik temellerinin tespit edilmesi gerektiği belirtilen ilanda, üniversite senatosu olarak yeni kurulan psikoloji laboratuvarına "özgecan aslan psikoloji laboratuvarı" adının verileceği de hatırlatıldı.

çağ üniversitesi birinci sınıf öğrencisi özgecan aslan, 11 şubat çarşamba günü, tarsus'tan mersin'e dönmek üzere dolmuşa binmiş ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. ailesinin kayıp ihbarında bulunmasının ardından yapılan araştırmalar sonucu suphi a. adlı dolmuş şoförünün, tecavüz girişiminde bulunduğu genç kızı öldürdüğü, babası ve bir arkadaşının yardımıyla da cesedi cin deresi'nin kenarına atıp yaktıkları ortaya çıkmıştı.

türkiye'nin dört bir yanında tepkilere yol açan cinayetle ilgili yakalanan ve suçlarını itiraf eden zanlılar, 15 şubat pazar gecesi tutuklanarak cezaevine konmuştu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;