Kadına şiddet

Özgecan'ın cesedi yanmış hâlde bulundu

Mersin'in Tarsus ilçesinde üç gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'ın öldürüldüğü, cesedinin de yakıldığı ortaya çıktı.

Konular: Türkiye
Özgecan Aslan, psikoloji bölümü 1'nci sınıf öğrencisiydi. [Fotoğraf: DHA]

mersin'in tarsus ilçesinde üç gündür aranan çağ üniversitesi psikoloji bölümü öğrencisi özgecan aslan’ın yanmış cesedine ulaşıldı.

başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki kişi, genç kızı benzin dökerek yakmaya çalıştıklarını ve çamalan mahallesi alman mezarlığı yakınındaki cin deresine attıklarını itiraf etti. olaya karıştığı belirtilen bir kişi hâlen aranıyor.

aslan’ın cenazesi otopsi için adana adli tıp kurumu'na kaldırıldı.

evine gidiyordu

20 yaşındaki aslan, 11 şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra tarsus’ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla gezdi.

daha sonra arkadaşından ayrılan ve ikâmet ettiği mersin'e gitmek isteyen genç kız, şehirlerarası sefer yapan bir minibüse bindi. daha sonra aslan’dan haber alamayan ailesi kayıp başvurusu yaptı.

jandarmaya yol sordular

perşembe akşam saatlerinde tarsus-mersin-adana arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüs sürücüsü 26 yaşındaki suphi a. jandarma noktasında durarak otoyola nasıl çıkacağını sordu.

jandarma ekipleri, minibüsün, tarif ettikleri yol yerine ormanlık alana doğru gittiğini fark edince şüphelenip takip etti. jandarma peşinden gittiği minibüsü yol kenarında durdurup arama yaptı. minibüste kan izlerine rastlandı.

sürücü ile beraberinde babası 50 yaşındaki necmettin a. ile 20 yaşındaki fatih g.'nin bulunduğu minibüste kan izlerine rastlandı. necmettin a., kan izlerini, müşteri olarak minibüse aldıkları iki yolcunun ettiği kavga ile açıkladı.

bunun üzerine araçta bulunan sürücü, 50 yaşındaki babası necmettin a. ve 20 yaşındaki fatih g. gözaltına alındı. üç kişi, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

şapkası bulundu

araştırmasını sürdüren jandarma, özgecan aslan'ın kayıp bilgisi üzerine tekrar minibüsü aramaya başladı. tarsus'ta yapılan yol kontrolü sırasında aynı minibüs içindeki necmettin a., fatih g. ile birlikte ele geçirildi.

minibüste yeniden yapılan aramada, bulunan bir kadın şapkası, kayıp öğrencinin babası mehmet aslan'a gösterildi. baba mehmet aslan, şapkanın kızı özgecan'a ait olduğunu söyledi.

bunun üzerine sorgulanan necmettin a. ve fatih g., suçlarını itiraf ederek genç kızı öldürdükten sonra benzin dökerek yakıp, çamalan köyü alman mezarlığı yakınındaki cin deresine attıklarını itiraf ettiler.

ceset, arkadaşına gösterildi

zanlıların gösterdiği yerde yapılan aramada vücudunun bir bölümü yanmış kadın cesedi bulundu.

tarsus devlet hastanesi'ne getirilen cenaze, kayıp genç kızın tarsus'ta en son birlikte görüldüğü kız arkadaşına gösterildi. cesedi teşhis edemeyen ve ismi açıklanmayan genç kız, kıyafetleri görünce arkadaşına ait olduğunu söyleyip fenalık geçirdi.

jandarma tarafından sakinleştirilen genç kız, "öğlene kadar birlikte okuldaydık. saat 13.30'da okuldan birlikte çıktık. alışveriş merkezinde yemek yedik, akşam saatlerinde minibüse bindik. ben yolda indim o da evine gitmek üzere devam etti. aynı gece kayıp olduğu bilgisini aldık, bir gün sonra da okula gelmedi" dedi.

dna belirleyecek

yüzüyle birlikte vücudunun bir bölümü yanan cenazenin kesin olarak özgecan aslan'a ait olduğunu belirlemek için aile fertlerinden alınan dna örnekleri ile karşılaştırma yapılacak.

necmettin a. ve fatih g.'nin sorgusu devam ederken ilk gözaltına alındıklarında minibüsü kullanan şoför suphi a.'in yakalanması için çalışma başlatıldı. şüphelilerin, genç kızı neden öldürüp yaktıkları ise yapılan soruşturma sonucu ortaya çıkacak.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;