CHP

Özkes: Çekilir gibi değildi

İstanbul Milletvekili İhsan Özkes CHP'den istifasıyla ilgili açıklama yaptı. Özkes, "Üsküdar belediye başkan adaylığım esnasında yaşadıklarım çekilir gibi değildi" dedi.

Konular: Türkiye, CHP
Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğini açıklayan İhsan Özkes, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. [Fotoğraf: AA]

chp'den salı günü istifa ettiğini açıklayan istanbul milletvekili ihsan özkes, tbmm'de düzenlediği basın toplantısında istifasıyla ilgili konuştu.

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ve tüm chp'lilere teşekkür eden özkes, "iki gün önce mensubu olduğum chp'den istifa ettim. elbette bu istifa kararı ani ve öfke ile alınmış bir karar değildir. ben bu açıklamayı yapmaya güle oynaya gelmedim. ayrılışıma çok üzülen chp'lilerin olduğunu biliyorum" dedi.

bu süreçte rahatsız olduğu parti politikalarını, yönetimdeki olumsuzlukları, vicdanen rahat edemediği her konuyu kılıçdaroğlu'na ilettiğini aktaran özkes, doğru bildiği konuları iletmede hiçbir güçlük çekmediğini, bu nedenle de kılıçdaroğlu'na tekrar teşekkür ettiğini söyledi.

"çekilir gibi değildi"

partisi içinde sorun olmamaya, aksine sorunların çözümüne katkı vermeye çalıştığını vurgulayan özkes, üsküdar belediye başkan adaylığı sırasında yaşadıklarını "çekilir gibi değildi" şeklinde nitelendirdi:

"hiç de istekli olmadığım halde genel başkan'ın talimatıyla atandığım üsküdar belediye başkan adaylığım esnasında yaşadıklarım çekilir gibi değildi. 7 haziran seçimleri öncesinde de yine sayın genel başkan'ın talimatıyla bir broşür hazırladım. bu konuda da çok ciddi sorunlar yaşadım. üsküdar belediye başkan adaylığım ile başlayan bu sorunları 9 haziran'da sayın genel başkan'a ilettim. partinin büyümesine engel olan, az olsun bizim olsun anlayışı, günü kurtarmaya yönelik yönetim tarzı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygı eksikliği ve parti içi disiplinsizlik gibi konularda bir şeyleri daha net görme fırsatı buldum."

"fevkalade rahatsızlık duyuyordum"

özkes şöyle devam etti:

"maalesef, mevcut durumu muhafazaya çalışma görüntüsünden bir türlü kurtulamayan bir partide artık yararlı olamadığım kanaatine vardım. heyecan duyulmayan, içe dönük mücadele ile yetinilen, dağınık ve herkesin ayrı telden çaldığı, kimi kişisel çıkarların parti ve ülke çıkarlarının önüne geçebildiği bir ortamı solumaktan ve her geçen gün iktidar umutlarının azaldığını görmekten fevkalade rahatsızlık duyuyordum ki; rahatsız olduğum bu hususlarda eleştiri ve önerilerimi de sayın genel başkan'a her fırsatta arz ediyordum."

"sorunum chp'nin sırtından geçinenlerle"

kendisinin milyonlarca chp'liyle hiçbir sorunu olmadığının altını çizen özkes, "benim sorunum, chp'nin sırtından geçinenlerle olmuştur. benim sorunum seçimlerde bile seçimler için çalışmayıp seçim sonrası olası kongre ve kurultay hesapları için çalışanlarladır. ve bunlara kucak açan yöneticilerledir. chp'nin önündeki en büyük engel de işte bu gidişattır" dedi.

özkes, "parti yönetiminde kronik sorunları olanların ülke yönetimine talip olma yolunda güven sorunu yaşamalarından daha doğal bir şey olamayacağını" da savundu.

20 temmuz pazartesi günü genel başkan kılıçdaroğlu ile kendi seçim bölgesindeki sorunlar, partinin vizyon, politika ve güven sorunları ile son günlerde basında yer alan bölgesindeki chp'li belediyelere dair yolsuzluk iddialarıyla ilgili yaklaşık 45 dakikalık bir görüşme yaptığını aktaran özkes, 21 temmuz salı günü de chp'den istifa ettiğini hatırlattı.

"gerekirse açıklamalarda bulunacağım"

"kendi seçim bölgemle ilgili sorunları ayrıntılarını yazılı olarak sizlerle paylaşacağım ancak beni istifaya götüren diğer nedenlere, gerekçelere bugün girmeyeceğim. gerekirse açıklamalarda bulunacağım" ifadesini kullanan özkes, soruları da yanıtlamadı.

ihsan özkes seçim bölgesinde üsküdar belediye başkan adaylığı döneminde ve sonrasında yaşadığı sıkıntılara ilişkin genel başkan kılıçdaroğlu'na sunduğu 7 sayfalık raporu da gazetecilere de dağıttı.  

özkes, 2010'dan bu yana chp parti meclisi üyesiydi. son kurultayda parti meclisi'ne en yüksek oyu alarak seçilmiş, 24 ve 25. dönemlerde de milletvekilliğine hak kazanmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;