Dünya

Pakistan'da bulaşıcı hastalık riski büyüyor

Ülkede yaşanan sel ve taşkınların ardından, binlerce kişi evsiz kaldı. Ölümcül bulaşıcı hastalık riski artıyor.

Haberin Öne Çıkanları

Pakistan'da sel

Durum ağırlaşıyor

Hastalık riski yayılıyor

pakistan’da yaşanan sel ve taşkınlar nedeniyle binlerce kişi evsiz kalırken, ülkede selden etkilenenlerin durumunun giderek kötüleştiği bildiriliyor.

hükümet yetkilileri kriz karşısında ağır hareket etmekle suçlanırken, askeri yetkililer dün sihdh şehrinde binlerce kişinin kurtarıldığını açıkladı.

askeri kurtarma operasyonundan sorumlu buhari waheed, yaptığı açıklamada “"badin ilçesinde shadi laj bölgesinde kalan 3 binden fazla kişi kurtarıldı. pingrio bölgedeki 10 binden fazla kişiye yardım edildi” dedi.

askerlerlerin uzak köylerde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için şişme bot kullandıkları görüldü.

pakistan ordusundan yapılan açıklamaya göre, dün badin ve mirpur kaş bölgelerinde yapılan kurtarma operasyonu dışında, sanghar ilçesinde 30 köyde kurtarma ve yardım operasyonları yapıldığı, 60 ton erzağın helikopterlerle taşındı.

taşkınlar nedeniyle 1.2 milyon ev yıkıldı ya da hasar gödü. yetkililerin söylediğine göre, geçtiğimiz aydan bu yana 4,5 milyon hektar su baskını oldu.

köylerin ağır etkilendiği sel felaketlerinde, evlerin çatıları uçtu, büyük hasar gördüler, çeşitli alanlarda ağaçlar tahrip oldu.

hükümete ‘yavaş kaldın’ eleştirisi

sindh bölgesinde yayaşan bir kadın “herşeyimizi kaybetti. bütün mallarımız, evimiz yokoldu. herşeyimiz suyun altında kaldı ve hükümet bize hiçbir şey vermedi. bir kişi bile yardıma gelmedi” dedi.

aynı köyden 45 yaşındaki çiftçi ise “yakınlarımı alarak kaçtım. evlerimiz ve tarlalarımız büyük hasar gördü” dedi.

hükümet ile ilgili eleştiriler de yükseliyor. çarşamba günü 80 erkekten oluşan bir grup selden etkilenen bölgelere yakın büyük şehir haydarabad’da ana yolu kapatarak protesto gösterisi yaptı.

pakistan ordusunun eski bir sözcüsü  murad han, hükümetin selle ilgili olarak "sefil derecede başarısız" olduğunu söyledi.

ölümcül hastalık riski

pakistan sel mağdurlarına yardım grupları, potansiyel olarak ölümcül hastalıkların olabileceğini ve büyüyen risk konusunda uyarısında bulundu.

sindh sağlık departmanı genel müdürü hafeez memon, 2 bin kesinleşen sıtma vakası olduğunu, sayının artmasından korkulduğunu söyledi.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;