Pakistan'ın sessiz savaşı

Pakistan'da göstericiler polisle çatıştı

Başkent İslamabad'da göstericiler istifasını istedikleri Başbakan Navaz Şerif'in konutuna doğru yürüyüşe geçti. Polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti, en az 300 kişi yaralandı.

Konular: Dünya
Ellerinde sopalar taşıyan öfkeli kalabalık Şerif'in konutunun yakınında toplandı. [Reuters]

pakistan'da hükümet karşıtı gösterilerde protestocularla polis arasında çatışma çıktı. polis, başbakanlık konutu yakınlarında toplanan yaklaşık 25 bin kişilik kalabalığı dağıtmak için, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. 25'i polis, 300'den fazla kişi yaralandı. yaralılardan ikisinin durumu ağır.

polis, pakistan halk hareketi ile pakistan adalet hareketi'nin düzenlediği gösteride, protestocuların balta, çekiç ve pense taşıdıklarını belirtti. yetkililer, vinçle gelen protestocuların, başbakanlık binasının kapısını sökmeye çalıştıklarını söyledi. 

savunma bakanı khawaja asif de “1600-2000 kişi kadar eğitilmiş terörist var. silah kullanmayı bilen 200 kadın var. devlet binalarını işgal etme amacıyla gelmişler.” dedi.

pakistan adalet hareketi lideri imran han, mayıs 2013'teki genel seçimlerde hile yapıldığını iddia etmiş, başbakan navaz şerif ve seçim komisyonunun istifası talebiyle lahor'dan islamabad'a yürümüştü.

pakistan halk hareketi lideri tahir-ul kadri de devrim yapacağını söyleyerek haziranda ülkeye dönerek hükümetin istifasını istemişti.

başbakan şerif ise gösterilere karşın, istifa etmeyeceğini açıkladı. 

ülkede tansiyon perşembe günü hükümetin ordudan muhalefetle yaşanan siyasi krize arabulucu olmasını istemesiyle tırmandı. muhalefet, hükümetin bu talebinin ordunun siyaset üzerindeki baskısını artırmak için bir fırsat olduğunu bildirerek tepki göstermişti. 

kaynak: al jazeera, afp ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;