Pakistan

Pakistan'da saldırı: 20 ölü

Pakistan'ın batısındaki ayrılıkçı Belucistan eyaletinde, bir inşaatta çalışan işçilerin kaldığı çadırlara düzenlenen silahlı saldırıda en az 20 işçi hayatını kaybetti.

Konular: Asya - Pasifik

afp'ye konuşan yetkililer, bir grup silahlı saldırganın çadırlara girip, nereli olduklarını sorduktan sonra en az 20 işçiyi öldürdüğünü söyledi. turbat bölgesi polis yetkilisi mumtaz ali'nin aa muhabirine verdiği bilgilere göre, bir baraj projesinde görevli işçilerin kaldığı çadırlara şafak vakti kimliği henüz öğrenilemeyen kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. 

yetkililer, baraj inşaatında çalışan işçilerin 16'sının pencap ve sindh bölgelerinden gittiğini belirtti.

doğalgaz zengini belucistan'da paksitan'dan bağımsız devlet kurmak için çatışan beluciler, bölgeye gelen yabancıları pakistan'ın yerleşimci olarak gönderdiğini iddia ediyor. ayrılıkçı gruplar yerleşimci iddiasıyla bu yabancılara saldırılar düzenliyor.

kaynak: afp, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;