Pakistan'ın sessiz savaşı

Pakistan'da Taliban'a 'çatı' önlemi

Pakistan hükümeti, aşiretlerin yaşadığı Güney Veziristan'da 7 yıllık mücadelenin ardından Pakistan Talibanı'nın bölgeden çıkarıldığını açıkladı. Taliban üyelerinin sığınak oluşturmasını 'önlemek' için evlerin çatıları kaldırdı.

güney veziristan, pakistan talibanı'nın en güçlü olduğu bölgelerden. 7 yıllık mücadelenin ardından pakistan ordusu, taliban'ın bölgeden çıkarıldığını açıkladı.

helikopterle havadan gazetecilere güney veziristan'ı gezdiren askeri yetkililer, taliban üyelerinin saklanıp sığınaklar oluşturmasını engellemek için bölgedeki evlerin çatılarının da kaldırıldığını, bu sayede evlerin içinde ya da bahçesindeki hareketlerin daha rahat gözlemlendiğini söyledi. 

havadan çekilen görüntülerinde güney veziristan'daki bazı evlerin yıkılmış olduğu görülürken, ordu bu evlerin hava şartları nedeniyle yıkıldığını belirtti. 

bu evlerin özellikle makin, lada ve kanigrum kasabalarında olduğu dikkat çekiyor. 

2009'da pakistan taliban'ına bu bölgede düzenlenen rah -ü necad operasyonunda 72 bin aile evlerini terk etti.

7 yıl sonra 42 bin aile evlerine geri döndü. 

bölgenin gelişim bakanlığı sorumlusu albay muhammed imran, bu yılın sonuna doğru 30 bin ailenin daha evlerine dönebileceğini söyledi. 

imran, bölgenin tamamen ordu kontrolünde olduğunu ifade edip, "evlerini terk edenler için tüm imkanları seferber edeceğiz" diye konuştu. 

devlet güney veziristanlılara 400 bin rupi yardımda bulunacak. bu da 4 bin dolara denk geliyor. halk, bu paranın yeni ev yapmak için yeterli olmadığı, en az 15 bin dolar gerektiği görüşünde. 

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;