Pakistan'ın sessiz savaşı

Pakistan'da Taliban'a darbe

Peşaver'deki okul katliamının ardından Taliban'a operasyonlarını yoğunlaştıran Pakistan ordusu, 4 farklı bölgede 91 örgüt üyesini öldürdü.

Konular: Taliban, Dünya, Pakistan
Taliban'ın Peşaver'deki okul baskını ülkede şimdiye kadarki en kanlı katliamlar arasına girdi. [AFP-Arşiv]

pakistan'da güvenlik güçlerinin, taliban'a karşı dört farklı bölgede yaptığı operasyon ve çatışmalarda toplam 91 militanın öldürüldüğü bildirildi.

pakistan ordusu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, ülkenin afganistan sınırındaki tirah vadisi'nde taliban üyelerinin sığındığı noktalara karadan operasyon düzenlendi. operasyon sırasında militanlarla girilen silahlı çatışmalarda 49 kişinin öldürüldüğü açıklandı.

aşiretler bölgesi kurram'da ise taliban bir güvenlik kontrol noktasına saldırdırdı. çıkan çatışmada taliban 30 militanını kayıp verdi. 

ayrıca haybar aşiretinin bara bölgesinde güvenlik güçleri ile militanlar arasında meydana gelen silahlı çatışmada dört taliban mensubu öldürüldü.

ülkenin güneybatı eyaleti belucistan'da taliban'ın sığındığı bir noktaya baskın düzenledi. ismini açıklamayan bir askeri yetkili anadolu ajansı muhabirine verdiği bilgide baskında 8 militanın öldürüldüğünü söyledi.

peşaver'de 132'si öğrenci 141 kişinin yaşamını yitirdiği pakistan talibanı'nın okul baskının ardından pakistan, 'terörle mücadele' için ulusal eylem planının hazırlanmasına karar vermişti.

pakistan silahlı kuvvetleri'nin 15 haziran'da örgüte karşı başlattığı operasyonlar kapsamında şu ana kadar bin 500 civarında militanın öldürüldüğü, 100'ü aşkın askerin de hayatını kaybettiği açıklandı. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;