Pakistan

Pakistan'da uçak kazası

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait bir iç hat uçağı düştü. Uçağın içinde en az 47 yolcu ile mürettebat vardı. Düşen uçaktan şu ana kadar 46 ceset çıkarıldı. Ancak Sivil Havacılık İdaresi'ne göre, tüm yolcular hayatını kaybetti.

Konular: Pakistan
ARŞİV [Fotoğraf: Reuters]

çitral’den islamabad’a giden pakistan uluslararası havayolları’na (pia) ait iç hatlar uçağı, islamabad’ın 125 kilometre kuzeyindeki havelian’da düştü. havelian’daki hükümet yetkilisi taj muhammad khan, “bütün bedenler tanınamayacak kadar yanmış. enkaz dağılmış” dedi.

pakistan ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, düşen uçak enkazında arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği, şu ana kadar 46 yanmış cesedin uçaktan çıkarıldığı duyuruldu. sivil havacılık idaresi, yerel saatle 16.42'de düşen uçaktaki tüm yolcuların hayatını kaybettiğini açıkladı. yolcular arasında pakistanlı eski pop şarkıcısı cüneyd cemşid ve eşi de vardı.

hükümet kaynakları uçağın motorunda arıza çıktığını ancak kazanın nedeninin net olarak belirlenmesi için henüz erken olduğunu duyurdu.

pia genel müdürü azam sehgal'in yaptığı açıklamaya göre pilot, uçak radardan çıkmadan önce kontrol kulesine motorlardan birinin durduğunu iletti. sehgal, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını ifade etti.

pia'den yapılan açıklamada, uçakta ikisi avusturyalı ve biri çinli olmak üzere üç yabancı uyruklu kişi olduğu belirtildi.

pakistan sivil havacılık kurumu, uçakta 47 kişinin olduğunu, uçağın ülkenin kuzeybatısındaki çitral kentinden havalandığını ancak bir süre sonra kuleyle bağlantısının kesildiğini bildirdi.

pakistan cumhurbaşkanı memnun hüseyin ve başbakan navaz şerif yayınladıkları mesajda, "trajik kazadan duydukları derin üzüntü ve acıyı" dile getirdi.

2010’da 152 kişiyi taşıyan bir yolcu uçağı da islamabad yakınlarında düşmüş, kazada kurtulan olmamıştı. 2012’de de bir uçağın islamabad yakınlarında geçirdiği kazada bulunan 127 kişi ölmüştü.

kaynak: afp ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;