Pakistan

Pakistanlı bakanın 'nükleer' gafı

Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Asif, İsrail'in Pakistan'ı tehdit ettiğine dair doğru olmayan bir haberi gerçek sanınca, Twitter hesabından İsrail'e nükleer tehdit yöneltti.

Konular: Pakistan, İsrail

pakistan savunma bakanı khawaja asif, sahte içerik üreten bir haber sitesine inanıp israil'i nükleer silahla vurmakla tehdit etti. awdnews isimli sahte içerik üreten internet sitesinde yer alan şu haber başlığı, bakan asif'i yanılttı: 

"israil savunma bakanı: 'eğer pakistan herhangi bir bahaneyle suriye'ye asker yollarsa, onları nükleer saldırıyla yok ederiz' "

haberdeki ifadelere kızan pakistanlı bakan, twitter hesabı üzerinden israil'e karşı tehdit savurdu:

"israil savunma bakanı, pakistan'ın işid'e karşı suriye'deki rolüne dair nükleer tehditte bulunuyor. israil, pakistan'ın da nükleer güce sahip bir devlet olduğunu unutuyor"

israil yalanladı

bu tepki üzerine israil savunma bakanlığı, pakistanlı bakan'a hitaben twitter'da herkese durumu izah eden bir paylaşımda bulundu:

"@khawajamasif eski savunma bakanı yaalon'a atfedilen açıklama doğru değildir, pakistanlı bakanın kastettiği raporlar tümüyle sahtedir"

israil, nükleer silah projelerine dair hiçbir açıklama yapmayan devletlerden biri. nükleer silahlarının varlığını ne doğruluyor ne de yalanlıyor. 

1998'de ilk nükleer testini gerçekleştiren pakistan'ın 120 civarı nükleer silahı bulunduğu tahmin ediliyor.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;