Pakistan

Pakistanlı sunucuya saldırı

Pakistan'ın tanınmış haber sunucularından Hamid Mir'in aracına Karaçi kentinde motosikletli saldırganlar tarafından ateş açıldı. Vücuduna üç kurşun isabet eden gazeteci yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Konular: Dünya
Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin Mir'e yönelik saldırıyı kınadı. [AFP]

olay cumartesi akşam saatlerinde hamid mir işyerinden çıkıp havalimanına doğru gittiği sırada yaşandı.

karaçi polisinin verdiği bildiye göre, motosikletli dört silahlı saldırgan seyir halindeyken mir'in aracına ateş açtı. ilk ateşte yaralan mir buna rağmen aracıyla saldırganlardan kaçmaya devam etti. ancak gazeteciyi kovalayan silahlı kişiler bir kez daha aracı hedef aldı. 

midesine ve bacaklarına üç kurşun isabet eden mir yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. ambulansa konulduğu sırada bilinci kapalı olan mir'in, hastanedeki müdahalenin ardından hayati tehlikeyi atlattığı ve bilincinin yeniden açıldığı açıklandı.

Hamid Mir (soldan ikinci), 2007 yılındaki bir televizyon programında. [EPA]

çalışma arkadaşlarından rana cevad, saldırganlardan kaçmaya çalıştığı sırada mir'le telefonda kısaca görüştüğünü belirtti. cevad, "silahla vurulduğunu ve saldırganlardan kaçmaya çalıştığını söyledi" dedi.

meslektaşları mir'in daha önce kendilerine, "eğer saldırıya uğrarsam bundan pakistan istihbarat servisi sorumludur" dediğini ifade ettiler.

mir'in çalıştığı geo news televizyonu da, tecrübeli habercinin uluslararası meslek örgütü gazetecileri koruma komitesi'ne (cpj) bir ses kaydı göndererek istihbarat servisi'nin kendisini tehdit ettiği yönünde bilgi verdiğini aktardı. 

pakistan cumhurbaşkanı memnun hüseyin yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı.

kaynak: afp

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;