Euroleague

Panathinaikos uzatmada tutundu

Euroleague çeyrek final turunda Panathinaikos, CSKA Moskova'yı yenerek seride durumu 2-2'ye getirdi.

Konular: Spor, Basketbol
Turun son maçı Moskova'da oynanacak. [AFP]

büyük bir mücadeleye sahne olan maç uzatmalar sonucunda 73-72 sona erdi.

maçın normal süresi cska'dan vitaly fridzon'un son saniyede attığı iki sayılık atışla 64-64 bitti.

uzatmalarda rakibine oranla daha iyi oynayan panathinaikos taraftarının da desteğini arkasına alarak karşılaşmadan galip ayrıldı.

ev sahibi ekipte jonas maciulis 15, stephane lasme 14, eski fenerbahçeli james gist de 12 sayıyla mücadele etti. yine eski bir fenerbahçeli olan mike batiste iki sayıda kaldı.

moskova temsilcisinde ise vladimir micov 15 sayıyla en skorerdi ama takımın maçını tutunmasını sağlayan isim sonny weems oldu.

abd'li oyuncu son çeyrekte iyi bir performans ortaya koydu, maçı 14 sayıda tamamladı. sasha kaun da 11 sayıyla maçı bitirdi.

beşinci maç 25 nisan'da moskova'da oynanacak. bu karşılaşmayı kazanacak takım dörtlü final'de mücadele etme hakkını kazanacak.

dörtlü final, 16-18 mayıs tarihlerinde, italya'nın milano kentinde düzenlenecek.

maccabi dörtlü final'de

çeyrek final serisi dördüncü maçında italya'nın ea7 emporio armani ekibini 86-66 yenen israil'in maccabi electra takımı, seride 3-1 öne geçerek adını dörtlü final'e yazdırdı.

tev aviv'de oynanan karşılaşmaya iyi başlayan konuk takım, ilk periyodu 21-19, devreyi de 43-35 önde tamamladı.

maccabi electra üçüncü periyotta farkı eritmeye çalışırken, italyan temsilcisi son periyoda da 56-54 üstün girdi. ancak son periyoda çok iyi başlayan israil ekibi, sadece 10 sayı bulmasına izin verdiği rakibinin potasına bu periyotta 32 sayı bırakarak, karşılaşmadan 86-66 galip ayrıldı.

maccabi electra, böylece seride durumu 3-1 yaparak, italya'nın milano kentinde düzenlenecek dörtlü final'e gitmeye hak kazandı.

ev sahibi takımda ricky hickman ve alex tyus 16'şar, devin smith 13, david blu ve sofoklis schortsanitis de 11'er sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

italyan temsilcisinde ise keith langford attığı 28 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

olympiakos seride durumu eşitledi

günün üçüncü maçında ise real madrid'i 71-62 yenen yunan temsilcisi olympiakos seride durumu 2-2'ye getirdi.

dörtlü finale gidecek takım cuma günü madrid'de belli olacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;