ABD

Papa Beyaz Saray'da

Papa Francis, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Obama'yı ziyaret etti. Papa'nın göçmen sorunu ve iklim değişikliğine dikkat çeken mesajlarına Obama da destek verdi.

Papa Francis, Beyaz Saray'ı ziyaret etti. [Fotoğraf: Reuters]

katolik hristiyanların ruhani lideri papa francis, beyaz saray’da abd başkanı barack obama ile görüştü. iklim değişikliği ve göçmen sorunlarına dikkat çeken papa’ya, başkan obama destek verdi.

göçmen vurgusu

abd’nin ilk siyah başkanı ile latin amerika kökenli ilk papa’yı buluşturan ziyarette konuşan 78 yaşındaki papa francis, 15 bin kişiye ingilizce seslendi.

“göçmen bir ailenin oğlu olarak, yine göçmenlerin inşa ettiği bu ülkede misafir olmaktan çok mutluyum” diyen papa’ya, başkan obama da, “ülkesindeki savaştan kaçan, daha iyi bir hayat arayan sığınmacıyı empati ve açık yüreklilikle kabullenmenin” önemine vurgu yaparak destek verdi.

‘gelecek kuşağa bırakamayız’

papa’nın mütevazı kişiliğinin herkese canlı bir örnek olduğunu söyleyen obama, “tanrı’nın bize en muhteşem hediyesi olan gezegenimizi korumanın kutsal görevimiz olduğunu bize hatırlattınız” dedi.

papa da “iklim değişikliğinin artık bir sonraki kuşağa bırakılamayacak kadar acil bir sorun olduğunu” söyledi.

papa’ya özel karşılama

çok sayıda kralın ve cumhurbaşkanının sık ziyaretlerine alışkın olan abd başkenti washington’da bu kez hem halk hem de beyaz saray çalışanları alarmdaydı. başkan obama sıra dışı bir jestle papa’yı havaalanında, ailesi ve yardımcısı joe biden ile birlikte karşıladı.

papa francis, beyaz saray’a giderken de geleneksel papa otomobilinden washington halkını selamlamayı ihmal etmedi.

mütevazı yaşam tarzı, seleflerine kıyasla açık ve ileri görüşlü olması nedeniyle sıra dışı kabul edilen papa francis, perşembe günü abd kongresi’nde, cuma günü de new york’taki birleşmiş milletler binasında konuşacak.

abd’de katolik hristiyanların sayısının 70 milyon civarı olduğu tahmin ediliyor. dünyada ise bu rakam 1,2 milyar.

kaynak: afp, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;