Küba

Papa Francis Küba'da

Küba'yı ziyaret eden Papa Francis, Devrim Meydanı'nda ayin yönetti. Ardından ülkenin eski lideri Fidel Castro ile bir araya geldi.

Konular: Küba, ABD, Amerika

katoliklerin ruhani lideri ve vatikan devlet başkanı papa franscis küba’yı ziyaret etti. papa ilk olarak küba devlet başkanı raul castro, arjantin devlet başkanı cristina fernandez ve dini liderlerle bir araya geldi.

daha sonra başkent havana'daki devrim meydanı’nda ayin yöneten papa, ayin konuşmasında, kolombiya'da güvenlik güçleri ile kolombiya devrimci silahlı güçleri’ne (farc) çatışmaları sonlandırma çağrısı yaptı. papa iki yıldan uzun süredir devam eden barış çabalarının rayından çıkmasına izin veremeyeceklerini söyledi.

papa'nın ayini sırasında meydanda bildiri dağıtan üç kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

papa ardından ülkenin eski lideri fidel castro ile bir araya geldi. vatikan sözcüsü federico lombardi, castro'nun evinde gerçekleşen ve yarım saat süren görüşmede her iki tarafın da birbirine kitap hediye ettiğini açıkladı. samimi bir ortamda gerçekleştiği belirtilen görüşmede, castro'nun çocukları ve torunları da hazır bulundu.

abd ve küba arasındaki normalleşme sürecini başlatan tarihi anlaşmaya aracılık eden papa francis, küba'nın ardından 22 eylül salı günü abd'ye geçecek.  

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;