Asya - Pasifik

Papua Yeni Gine’de deprem

Papua Yeni Gine açıklarında, Solomon Denizi'nde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bölgede kıyısı bulunan ülkeler için tsunami uyarısı yapıldı.

Konular: Asya - Pasifik
[Fotoğraf: Shutterstock]

amerikan jeolojik araştırmalar merkezi, depremin merkezinin kokopo şehrinin 54 kilometre güneydoğusunda, rabaul kasabası yakınlarında olduğunu duyurdu. pasifik tsunami uyarı merkezi, bölgedeki kıyılar için "riskli tsunami dalgaları" uyarısı yaptı. yapılan açıklamada, "dalgalar, depremin merkez üssünün 1000 kilometre çevresinde etkili olabilir. pasifik okyanusu genelinde yıkıcı dalga beklenmiyor" denildi. can kaybı, yaralanma ya da maddi hasar olup olmadığına dair bilgi açıklanmadı.

40 kilometre derinlikte meydana gelen depremin ardından bölgede 5.7 ve 5.0 büyüklüğünde iki büyük artçı meydana geldi. 

kaynak: afp ve cha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;