Fransa

Paris müzelerinde alarm

Fransa'nın başkenti Paris'te sel nedeniyle Seine Nehri taştı. Louvre ve Orsay müzelerindeki eserlerden bazıları, su baskını ihtimaline karşı taşındı.

fransa'nın başkenti paris'te yoğun yağışlar sele neden oldu. son 30 yılın en yüksek seviyesine çıkan seine nehri taştı, bazı caddeler ve sokaklarda ulaşım durdu. dünyaca ünlü sanat eserlerinin bulunduğu louve ve orsay müzeleri cuma günü kapalı olacak. ayrıca su baskını ihtimaline karşı eserlerin bazıları taşındı.

Bazı Parisliler kendi imkanlarıyla eşyalarını tahliye etti.

fransız askerleri, evlerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması  için operasyonlar düzenledi. fransa çevre bakanı segolene royal, nehrin kıyısındaki bazı dükkanların su altında kaldığını ve bazı metro hatlarını kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.

 

Nehir en son 30 yıl önce bu kadar yükselmişti.

kentte taşkınlardan en çok etkilenen alan güney mahalleleri oldu. orly havalimanı yakınlarındaki villeneuve saint georges ve corbeil essones bölgesinde sokaklar bir metreye yakın su taşkınlarıyla doldu.

louvre müzesi'nde da vinci'nin mona lisa tablosu ve milo'nun venüs heykeli gibi dünyaca ünlü eserler yer alıyor.

Sel nedeniyle Louvre'da bazı kısımlara bugün ziyaretçi alınmadı.

belediye yetkilileri nehrin cuma günü 6,5 metreye kadar yükseleceğini tahmin ediyor. 

Araçlar için bir alt geçidi su bastı.

1910 yılındaki su baskınında nehir 8,6 metre yüksekliğe ulaşmış, kent sakinlerinin bir çoğu yüksek yerlere tahliye edilmişti. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;