Bilim-Teknoloji

Parmak izini de kırdılar

Samsung'un en yeni akıllı telefonu Galaxy S5'te bulunan parmak izi okuma özelliği kırıldı. Güvenlik sistemi tutkal ile hazırlanan sahte parmak izi ile aşılabiliyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Parmak izi aşılabiliyor

Parmak izini de kırdılar

Parmak izi güvenli değil

Parmak izini de kırdılar

samsung'un kısa bir süre önce dünya çapında satışa sunduğu akıllı telefonu galaxy s5'te parmak izi ile güvenlik sistemi bulunuyor. bu sayede kullanıcılar parmak izleri yardımı ile ekran kilidini aşabiliyorlar. bu da ek güvenlik tedbiri anlamına geliyor.

almanya merkezli security research labs (srlabs) tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada tutkal kullanılarak hazırlanan sahte bir parmak izi ile s5'in güvenlik sisteminin kandırılabileceği ortaya çıktı. konuyla ilgili bir video da hazırlayan güvenlik şirketi kolay bir şekilde bu sistemin aşılabileceğini de gösterdi. videoda sahte parmak izi kullanılarak bir paypal hesabından diğerine para aktarılıyor.

s5'in güvenlik sisteminin bu kadar kolay aşılabilmesi sadece ekran kilidi açısından önemli değil. parmak izi aynı zamanda paypal ile alışverişlerde kullanıldığı için bu sistemin aşılması güvenlik açığı da oluşabileceği anlamına geliyor.

konuyla ilgili olarak wall street journal gazetesine açıklama yapan paypal'dan brett mcdowell, yapılan işlemin gerçek olduğunu ve bildiklerini ifade etti. bunun büyütülebilecek bir sorun olmadığını söyleyen mcdowell, bunun parmak izi algılama teknolojisinin bilinen bir zorluğu olduğunu ifade etti.

apple'ın iphone 5s modelinde de bulunan bu özellik telefon piyasaya sürüldükten 48 saat sonra kırılmıştı.

kaynak: the telegraph ve wall street journal

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;