2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Partim de onaylarsa adayım'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için görevden kaçmam, parti meclisimiz de onaylarsa adaylığımızı hafta sonu açıklamış oluruz" dedi.

Demirtaş, HDP kongresinde eş genel başkanlığa seçilmişti. [Osman Baytürk - Al Jazeea]
habertürk televizyonu'nda katıldığı bir programda konuşan hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, cumhurbaşkanı seçiminde aday olup olmayacağının sorulması üzerine; "parti meclisimiz de bu konuyu onaylarsa cumhurbaşkanlığı adaylığımızı hafta sonu açıklamış oluruz" yanıtını verdi.
demirtaş, "beni bu konuda demokrat, özgürlükçü aday profilinde görüyorlarsa ben bu görevden kaçmam. benim açımdan bir adaylık tartışması olmaz" ifadelerini kullandı.
"hayırlı olsun"
sunucunun, "biz de bu sayede cumhurbaşkanı adayı olduğunuzu duymuş olduk, bu değerlendirmelerden yola çıkarak ben öyle kabul ediyorum. hayırlı olsun" demesi üzerine demirtaş, "peki, hepimiz için hayırlı olsun. umarım bütün doğru sonuçları bütün halklar açısından, bütün ezilenler açısından en iyi sonuçları hep birlikte elde edeceğiz" dedi.
halkların demokratik partisi, cumhurbaşkanı seçimindeki adayını görüşmek üzere bu hafta sonu toplanacağını açıklamıştı. hdp daha önce adaylık için chp'li rıza türmen'e teklif götürmüş ancak türmen bu teklifi kabul etmemişti. 
kaynak: habertürk
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;