15 Temmuz darbe girişimi

"Paşa" da yakalandı

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırıp 2 polisi şehit ettikten sonra kaçan özel karma timden 7 asker bugün yakalandı. Yakalananlar arasında Çiğli Ana Jet Üssünün imamı olduğu iddia edilen "Paşa" lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu da var.

darbe girişimi sırasında, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın ayrılmasının ardından, muğla'nın marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerden 7'si yakalandı. yakalanan firari askerler arasında çiğli ana jet üssünün imamı olduğu iddia edilen "paşa" lakaplı astsubay zekeriya kuzu da var.  aranan diğer askerleri bulmak için çalışmalar sürüyor.  kuzu'nun saldırının planlayıcısı olduğu düşünülüyor.

2 polisi şehit ederek kaçan askerlerden yakalananların sayısı böylece 12'ye yükseldi. bölgede halen firari 10 askeri arama çalışmaları sürüyor.

ilk olarak 3 asker yakalandı

[Fotoğraf: DHA]

ilk olarak yakalananlar binbaşı taner berber ile astsubaylar ilyas yaşar ve gökhan güçlü oldu. bu komandolar, yol kontrolü sırasında çetibeli mevkiinde gözaltına alındı. 

geri kalan askerleri yakalama için bornova 2. jandarma komando tugay komutanlığından özel yetiştirilmiş, tamamı rütbelilerden oluşan askerler, ormanlık alanlarda, sahil güvenlik marmaris grup komutanlığı denizde ve koylarda, marmaris emniyet müdürlüğü de şehir merkezinde aralıksız arama yapıyor.

marmaris emniyet müdürlüğü tüm birimleri ile şehir giriş ve çıkışlarında bütün araçları tek tek arayarak, kimlik kontrolü yaparken, ara sokaklar, meydanlar ve sahillerde de arama ve bilgi alma faaliyetlerine devam ediyor.

sokak ve meydanlardaki vatandaşlara, aranan kişilerin fotoğraflarını gösteren polisler, darbeci askerleri soruyor. sahillerde güneşlenen vatandaşlara da aranan darbeci teröristlerin fotoğraflarını göstererek, bilgi almaya çalışan emniyet güçleri, şüpheli gördükleri kişilerin gbt sorgulamasını gerçekleştiriyor. 

sonrasında 4 asker daha yakalandı

[[Fotoğraf: AA]]

3 askerin yakalanmasının ardından muğla'nın marmaris ilçesinde bir menfezde 4 asker daha yakalandı. bu askerler izmir'in çiğli ilçesindeki 2. ana jet üs komutanlığı'nda görev yapan "bölge imamı" olduğu öne sürülen hava astsubay başçavuş zekeriya kuzu, hava astsubay üstçavuş ömer faruk göçmen, hava astsubay kıdemli çavuş abdülhamit gülerden, astsubay kıdemli çavuş erkan çıkat olduğu belirtildi.

 

Zekeriya Kuzu
ormana kaçanlardan 5'i daha önce yakalanmıştı

muğla'nın marmaris ilçesi'nde recep tayyip erdoğan'ın kaldığı otele saldırıda bulunduktan sonra ormanlık alana kaçan askerlerden ilk önce hava kurtarma astsubay kıdemli üstçavuş yakup özcan ve hava kurtarma astsubay kıdemli üstçavuş ekrem benli yakalanmıştı. ardından da sivil kıyafetle otobüse binip izmir'e gelen, mak timinden hava astsubaylar selman çankaya ve serkan elçi yakalanarak gözaltına alındı. bu 4 astsubayın ardından, sualtı taarruz (sat) komandosu deniz üsteğmen ali sarıbey geçen 21 temmuz'da sivil kıyafetle karayolunda otostop yaparken yakalanıp, gözaltına alındı. 

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;