Bilim-Teknoloji

Periscope Android’e geldi

Sosyal ağ Twitter’ın canlı yayın uygulaması Periscope’un Android işletim sistemi sürümü de kullanıma sunuldu.

Konular: Bilim-Teknoloji
Sosyal medyanın yeni trendi 'canlı yayın'
Sosyal medyanın yeni trendi 'canlı yayın'

son günlerin popüler trendi olan canlı yayın özelliği bir süre önce periscope ile twitter’a da gelmişti. ancak mobil uygulama sadece ios cihazlar için kullanılabiliyordu. firma yaptığı açıklama ile periscope’un android sürümünü de kullanıma sundu. 

şirketin resmi bloğunda yapılan açıklamaya göre periscope’un android uygulaması işletim sisteminin 4.4 veya üstü versiyonlarıyla çalışacak. ilk olarak ios için kullanıma sunulduğunda 10 günde 1 milyon indirme rakamına ulaşan periscope, beraberinde telif ve benzeri tartışmaları da getirmişti. zira bazı kullanıcılar boks ya da futbol maçı gibi etkinlikleri periscope üzerinden canlı yayınlamaya başlamıştı. twitter üzerinden videolu canlı yayın yapmaya yarayan periscope uygulaması google play online uygulama mağazası üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. 

periscope'un en büyük rakibi ise benzer özelliklere sahip olan meerkat. bu uygulamanın android işletim sistemi sürümü birkaç hafta öncekullanıma sunulmuştu. 

kaynak: al jazeera

     

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;