Kobani

Peşmerge Kobani için 'Türkiye'den cevap bekliyor'

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, peşmergenin Kobani'ye gitmek için hazır olduğunu, yola çıkmak için Türk hükümetinden cevap beklediklerini söyledi.

işid saldırısı altındaki kürt kasabası kobani'ye gitmeye hazırlanan peşmergeyle ilgili, irak kürdistan bölgesel yönetimi (ikby) peşmerge bakanı mustafa seyid kadir gazetecilere açıklama yaptı. kadir, "peşmerge güçlerimiz kobani'ye gitmek için hazır. yola çıkmak için türkiye hükümetinin cevabını bekliyoruz. cevap gelince yola çıkacağız" dedi.

kadir, bağdat yönetiminin durumdan haberdar edilip edilmediği sorusuna, "şu anda olumlu veya olumsuz hiçbir görüş tarafımıza iletilmedi" yanıtını verdi.

"merkezi hükümet rahatsız"

peşmerge bakanlığı ise, "biz de, türkiye de kararın arkasındayız. ancak irak merkezi hükümeti karardan rahatsız. buna rağmen göndereceğiz ama tarih henüz belli değil" açıklamasını yaptı.

rudaw haber kanalı, işid'le savaşmak için suriye'nin kuzeyindeki kobani'ye gidecek 150 peşmergenin geçişinin ertelendiğini, erteleme sebebinin de türkiye ile çözülmeyi bekleyen teknik konular olduğunu duyurmuştu.

işid'in suriye'nin türkiye sınırındaki kürt kasabası kobani'ye yönelik saldırıları 16 eylül'de başladı. bir süredir abd öncülüğündeki koalisyon güçleri havadan kobani ve çevresindeki işid hedeflerini vuruyor.

kaynak: al jazeera, anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;