Ekonomi

Petrol 60 doların altına geriledi

Brent türü ham petrolün varili, 2009 yılı Temmuz ayından bu yana gördüğü en düşük seviye olan 60 doların altına geriledi.

Konular: Piyasalar

2014 yılı ocak ayında 115 dolar seviyelerinde olan brent petrol’ün varil fiyatı, opec ülkelerinin üretimlerini kısmamaları ve birleşik arap emirlikleri’nin, petrol fiyatı 40 dolara düşse bile üretimi düşürmeyeceklerini açıklaması üzerine 2009 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

birleşik arap emirlikleri enerji bakanı suhail al-mazrouei, piyasanın kendini dengeleyeceğini ve opec’in olağanüstü bir toplantı yapmayı değerlendirmesi öncesinde en az üç ay bekleyeceğini söyledi. bunun yanında uluslararası enerji ajansı, opec dışı ülkelerde üretimin artması ile birlikte 2015 yılı talep tahminini 5 ayda 4. kez düşürdü. 

bu gelişmelerin ardından, enerji uzmanlarının 60 doların altına gerilemesinin risk olarak değerlendirdiği petrol fiyatları, bu eşiği kırdı.

brent türü ham petrolün varil fiyatı 59 dolara geriledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;