Diğer Sporlar

Phelps geri döndü

Olimpiyat tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu Michael Phelps, yüzmeye döndüğü ilk yarışta geçildi.

Phelps yüzmeye döndü ama 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alma konusunda kesin kararını henüz vermiş değil. [Reuters]

phelps, 2012 londra olimpiyatları ile noktaladığı kariyerine hiç de kötü olmayan bir dönüş yaptı.

arizona'nın mesa kentindeki abd yüzme grand prix serisine katılan phelps, yakın geçen 100 metre kelebekte finalinde ryan lochte'nin ardından ikinci oldu.

lochte 51.93 saniyelik zamanla ilk sırayı alırken, yaklaşık iki yıldır havuzlardan uzak olan phelps yarışı 52.13 saniyede tamamladı.

finalde sekiz yüzücü arasında en yavaş çıkışı yapan ancak ilerleyen metrelerde temposunu arttıran amerikalı sporcu, performansından memnun olduğunu söyledi: 

"kaybetmeyi hiç sevmem ama yapmak istediğimi yaptım. ilk 50 metrede kariyerimin en kötü dönüşünü yapmam dışında hiç de fena bir yarış çıkarmadım. benim için eğlenceli oldu."

28 yaşındaki yüzücü halen üç bireysel dalda dünya rekoruna sahip. ama bunların hepsi haziran 2013'den önce kaydedildiği için gelecek şampiyonalara doğrudan katılmasını sağlamıyor. 

phelps, dönüş yarışında 2009 dünya şampiyonası'ndaki 49.82'lik dünya rekoru derecesine yaklaşamadı. ama elde ettiği zaman, ağustos ayındaki abd şampiyonası'nda yer alması için yeterli olacak. 

kariyerinde 18'i altın 22 olimpiyat madalyası bulunan phelps, son olarak bir ulusal şampiyonaya elemelerden katılma hakkı kazandığında 13 yaşındaydı.

bu hayatım boyunca bildiğim, yaptığım ve en çok sevdiğim spor. tribünlerdeki çığlığı duymak inanılmaz bir his.

by Michael Phelps


2016 olimpiyatları

michael phelps ve antrenörü bob bowman uzun vadeli planları konusunda net konuşmadı.

"isınma sırasında onu iyi gördüm. çıkıp yüzdüğü ve ulusal şampiyonaya katılma hakkı elde ettiği için memnunum" diyen bowman, phelps'in gelecek yıl dünya şampiyonası'nda ve 2016'da rio olimpiyatları'nda yer almasının kendi elinde olduğunu söyledi.

phelps fiziksel anlamda tam hazır değil. üç kilo fazlası var. annesinin de izlediği ilk eleme serisinde herkesle şakalaşan yüzücü, final yarışında eskiden olduğu ciddi ve konsantreydi.

phelps, "daha fazla beklemek ve masaj koltuğuna oturmak  istemedim. bütün amacım bir an önce ilk yarış için havuza girmekti" dedi.

'o en iyi'

ryan lochte'nin eski antrenörü ve londra olimpiyatları'nda abd takımın başındaki isim olan gregg troy, phelps'in tartışmasız tarihin en iyi yüzücüsü olduğunu söyledi.

"onu yeniden havuzda görmek çok güzel" diyen troyy, phelps'in yaş olarak en olgun döneminde olduğunu ve istediği her şeyi yapacak kapasitesi bulunduğunu vurguladı.

eski rakibi ve takım arkadaşının dönüşünden memnun olan lochte de "ona karşı yarışmak çok zevkli. biz her zaman birbirimiz için itici güç olduk. bıraktığında çok üzülmüştüm ama dönünce yeniden gülmeye başladım" diye konuştu.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;