Diğer Sporlar

Phelps: Kendim için geri döndüm

Olimpiyat tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu Michael Phelps, emeklilik dönüşü iddialı açıklamalar yapmaktan kaçındı.

Çalıştırıcısı Bob Bowman, Phelps'in Ocak ayından önce formsuz olduğunu söyledi. [AFP]

amerikalı yüzücü, 2012 londra olimpiyatları sonrasında emekli olduğunu açıkladığından beri ilk kez perşembe günü abd'de resmi bir yarışa katılacak. arizona eyaleti'nde gerçekleşecek arena grand prix buluşmasında iki disiplinde mücadele edecek.

22 olimpiyat madalyası sahibi sporcu, basın toplantısında, yarışlara geri dönerken büyük bir iddiası olmadığını anlattı:

"bunu kendim için yapıyorum. olacağımı ya da olmam gerektiğini düşündüğünüz kadar başarılı olamazsam ya da kariyerimi lekelediğimi düşünecek olursanız, bu sizin fikrinizdir. bunu yapıyorum çünkü geri dönmek istiyorum, havuzda olmayı seviyorum, yüzme dünyasının içinde bulunmayı seviyorum."

phelps uzun vadeli planları hakkında yorum yapmaktan kaçındı ama 2016 rio olimpiyatları'na katılmayacağını da söylemedi. "sanırım en azından oraya annemle birlikte gideceğim. havuzda mı yoksa tribünlerde mi yer alacağımı ise sanırım zaman gösterecek" demekle yetindi.

phelps 2004 atina olimpiyatları’nda altı altın madalya kazanmıştı. 2008 pekin’de sekiz disiplinde şampiyonluk yaşadı. 2012 londra’da ise dört altın, iki gümüş, iki bronz aldı.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;