Türkiye

Pınar Selek'e müebbet istendi

Mısır Çarşısı'nda 14 yıl önce gerçekleşen patlamayla ilgili beraat kararları Yargıtay'dan dönen sosyolog Selek, yeniden hakim karşısına çıkacak.

Haberin Öne Çıkanları

Savcı mütalaa verdi

Beraat kararı bozuldu

15 kişi yakalanmıştı

Pınar Selek, 2008 yılında patlamaya neyin neden olduğunun kesin tespiti yapılamadığı gerekçesiyle beraat etmişti. [AFP]

istanbul mısır çarşısı'nda yedi kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davada savcı sosyolog pınar selek için ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.

iki kez yargıtay'a gidip gelen ve baraat kararı bozularak yeniden açılan davada, savcı mütaalasını verdi. selek, istanbul 12. ağır ceza mahkemesi'nde görülen davada müebbet hapis istemiyle yargılanacak.

sosyolog selek, 2008 yılında patlamaya neyin neden olduğunun kesin tespiti yapılamadığı gerekçesiyle beraat etmişti. yargıtay 9. ceza dairesi ise, mahkemenin verdiği bu kararı bozmuş ve davaya tekrar bakılması için yerel mahkemeye geri göndermişti.

bunun üzerine yapılan yargılamada aynı görüşü tekrarlayan mahkeme, kararında direndi ve selek’in tekrar beraatine karar verdi.

dosyanın ikinci kez gittiği yargıtay, selek için “müebbet hapis istemiyle yeniden yargılansın" dediği için dosyalar yeniden açıldı.

üç kişiye ömür boyu hapis cezası verilmişti

mısır çarşısı girişindeki ünlüoğlu büfe'de 9 temmuz 1998 tarihinde meydana gelen ve yedi kişini öldüğü, dokuzu yabancı uyruklu 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin yapılan operasyonlarda, sosyolog pınar selek'in de aralarında bulunduğu 15 kişi yakalanmıştı.

mahkemenin 8 haziran 2006 tarihinde verdiği ilk kararda, sanıklardan alaattin öget, ''devletin hakimiyeti altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya matuf eylemde bulunmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, abdülmecit öztürk ile isa kaya ise aynı suçtan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;