Diğer Sporlar

Pistorius mahkemede protezsiz yürüdü

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı Oscar Pistorius olay anını anlatmak için protezlerini çıkartarak yürüdü.

Konular: Spor
Pistorius olimpiyatlarda yarışan ilk ampute atlet [Reuters]

pistorius, duruşmada hakimlerin karşısında protezlerini çıkartarak yürüdü. güney afrikalı atletin avukatları cinayet olayının yaşandığı gün oscar'ın protezsiz olduğunu ve bu durumun onu zorladığını iddia etti. 

bunun yanı sıra olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşı reeva steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunan güney afrikalı oscar pistorius hakkındaki kararın, 6 temmuz çarşamba günü verileceği açıklandı.

güney afrika cumhuriyeti'nin pretoria kentinde devam eden mahkemeden yapılan açıklamada, pistorius hakkındaki karar tarihinin, savunmanın isteği üzerine 17 haziran'dan 6 temmuz'a alındığı bildirildi.

güney afrikalı sporcu suçlu bulunması halinde 15 yıla kadar hapis cezası alacak.

pistorius, kız arkadaşı reeva steenkamp'ı 14 şubat 2013'te pretoria'daki evinde "dikkatsizlik sonucu öldürmekten" 5 yıl hapse mahkum edilmişti. 29 yaşındaki pistorius, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek kilitli olan tuvaletin kapısından ateş ettiğini ve o sırada kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu.

güney afrikalı paralimpik sporcunun kalan 4 yıllık cezasını amcasının evinde gözetim altında geçirmesi kararlaştırılmıştı. güney afrika yargıtay ceza dairesi’nin, "ihmal sonucu öldürmek"ten aldığı cezayı yetersiz bulup, "öngörülen fakat planlanmayan cinayet"e dönüştürülmesine hükmettiği pistorius hakkındaki dava, yeniden açılmıştı.

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;